S/4 Business: More than IT in de Maakindustrie

29 april 2021 15:00

In de Nederlandse maakindustrie werken meer dan 800.000 mensen en deze industrie is verantwoordelijk voor ruim 12% van ons nationaal inkomen. Bovendien gaan de ontwikkelingen sneller dan ooit. Thema’s als servitization, industrie 4.0, klantgericht produceren en duurzaamheid dwingen de industrie tot het uiterste. Geen wonder dat bedrijven in de maakindustrie continu veranderen, versnellen en verbeteren.
 
Hoe gaan leiders in de maakindustrie om met trends en thema’s binnen hun domein? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor een Supply Chain Director en hoe gaat een Enterprise Architect om met het tempo van innovatie? Enkele voorbeelden van vragen die zullen worden beantwoord tijdens het event “S/4 Business: More Than IT in de maakindustrie”

Transformatie naar intelligent maakbedrijf

Op 29 april brengen wij, in de SAP studio in 's-Hertogenbosch, professionals uit diverse domeinen in de maakindustrie bij elkaar om in gesprek te gaan over actuele thema’s. Zoals je van ons gewend bent, zullen we niet alleen de happy flows bespreken. We gaan dieper in op echte klant cases en zullen horen welke problemen zijn opgelost in de transformatie naar intelligente maakbedrijven. In een tijdsbestek van 2 uur komen klanten aan het woord, horen we de visie van leiders in de branche en delen we ervaringen. Bovendien zullen we de McCoy Manufacturing Template officieel lanceren. Dit pakket bevat alle componenten om versneld te transformeren naar een intelligente onderneming in de maakindustrie.

Het centrale thema wordt gevormd door een klantpanel. Onder leiding van Tom van den Berg zullen zij de discussie voeren over drie thema’s. We zijn erg trots op de panelleden en zullen op deze pagina de komende weken meer details toevoegen over de thema’s. Een introductie van de eerste panelleden:

Frank de Haan 

General Manager Procurement & Supply Chain Management bij Hitachi Construction Machinery Europe

Frank geeft leiding aan het Supply Chain en Inkoop team binnen Hitachi Construction Machinery Europa (HCME). Met een omzet van 7 Miljard Euro is Hitachi Construction Machinery (HCM) één van de grote wereldspelers in de markt van machines die onder andere worden gebruikt in de constructie industrie en mijnbouw. Vanuit de productielocaties in Amsterdam en Oosterhout worden ruim 9500 graafmachines en wielladers geleverd aan de Europese markt en daarbuiten. 
Klanten vereisen steeds meer maatwerk en flexibiliteit. De keten van HCME is echter complex doordat veel modules en onderdelen vanuit de moeder maatschappij in Japan en het wereldwijde leveranciersnetwerk worden geleverd. Als onderdeel van het recent veranderende business model van HCME is Frank bezig met het implementeren van nieuwe Supply Chain concepten en bijbehorende IT-strategy. Het segmenteren en transparant maken van de Supply Chain en het snel beschikbaar hebben van data zijn hierin cruciaal. 

Marcel Triepels

Enterprise Architect bij Marel

Marcel is verantwoordelijk voor de architectuur bij Marel, een speler van wereldklasse in de Nederlandse maakindustrie. Hij maakt deel uit van het IT Leadership Team en werkt aan een flexibele architectuur die de groeiambities van het bedrijf kan ondersteunen. Thema’s als procesharmonisatie, Industry 4.0 en het neerzetten van het Marel Digital Business Platform vallen binnen het portfolio van Marcel.

Naast het klantpanel hebben we uiteraard nog meer interessante thema’s die we zullen behandelen tijdens het event. We zullen de onderdelen van het programma in meer detail bekendmaken in de aanloop naar 29 april.

Het programma

15:00 Opening en Key Note
15:30 Panel deel 1 met Marel, Hitachi en ASML
16:00 Presentatie McCoy
16:30 Panel deel 2 met Marel, Hitachi en ASML
17:00 Wrap up & Closure

Ben jij erbij op 29 april om te leren van leiders en experts in de Nederlandse Maakindustrie? Schrijf je dan snel in via deze pagina en lees meer over onze visie op de maakindustrie op onze industriepagina.

 

Meld je hier aan

Je email adres zal alleen worden gebruikt in relatie met deze training. Bekijk onze privacystatement voor meer informatie.