Explore S/4 - Customer Vendor Int and Supply to production

3 maart 2020 17:00

De tweede sessie in de serie: "Explore S/4", met ditmaal als thema:

1) Customer Vendor Integration (CVI). Customer/Vendor integratie gaat over alle ins en outs van de migratie naar business partners. Zowel bij een ECC migratie, als bij een greenfield implementatie. We bespreken de voor- en nadelen; evenals de valkuilen. Plus we geven tips die de migratie versimpelen en versnellen.

2) Het 2e onderwerp heeft betrekking op nieuwe functionaliteit in SAP S/4HANA t.o.v. SAP ECC: Automatic supply-to-production (S2P). Dit is bestaande functionaliteit uit de industry solution Automotive die nu beschikbaar is in de standaard.

Producerende bedrijven kampen vaak met het probleem dat de ruimte op de productievloer beperkt is. Componenten die veel plek innemen moeten beschikbaar worden gemaakt in de juiste hoeveelheden en op het moment dat productie ze nodig heeft. Dit is afhankelijk van de voortgang: wanneer bijvoorbeeld een lijn is stil gevallen dan worden er geen componenten verbruikt en dus dient de toevoer te stoppen.

Wanneer er ook geen groot magazijn beschikbaar is om deze componenten op te slaan, dan is een goede samenwerking en communicatie met de leverancier cruciaal. De leverancier moet immers just in time leveren, zonder dat het component in een magazijn wordt opgeslagen.

We laten zien hoe je in SAP S/4HANA de functie JIT Outbound kunt gebruiken om bovenstaande scenario te ondersteunen.

 

Vorige en toekomstige sessies:

Op 15 januari bespraken we Advanced ATP en MRP Live / MRP cockpit. 

Op 15 april verzorgen we een sessie rondom het Enterprise Resource Model (ERM) en CDS-views.

 

 

Meld je hier aan

Je email adres zal alleen worden gebruikt in relatie met deze training.