What if UX and BI join forces? Build your actionable KPI Story using UX techniques

Aankondiging

Bij veel bedrijven zijn excel spreadsheets nog steeds de belangrijkste manier om KPI's te rapporteren. Wie herkent niet de spreadsheets met 100 kolommen en 10.000 rijen waaruit je de informatie moeten halen die nodig is om je business te besturen?

Wist je dat ons Brein visuals 60.000 keer sneller kan verwerken dan text of spreadsheets?  Door middel van Story telling en de juiste visualizaties kun je veel beter en sneller inzicht krijgen in de cijfers en eventuele problemen. Maar hoe kom je nou tot een goed ontwerp van een dashboard? Een goed dashboard laat niet alleen de score zien van een bepaalde KPI maar geeft ook inzicht in acties die genomen kunnen worden om de score te verbeteren. Dit noemen we ook wel actionable dashboards. 

In deze McAdemy sessie leer je hoe je mbv desing thinking en UX technieken tot een goed ontwerp komt die aansluit bij de behoefte van de business. De meeste BI-ers zijn geneigd om zo snel mogelijk te starten met de bouw van het datamodel en het dashboard zonder dat het doel en de requirements voldoende helder zijn. De meeste tijd van het bouwen van een een dashboard zo juist moeten zitten in de voorbereiding en het maken van een prototype, zodat er uiteindelijk gebouwd kan worden wat aansluit bij de behoefte van de business. 

De nadruk van deze sessie zal liggen op het ontwerpen van een dashboard en niet op het daadwerkelijk bouwen van het dashboard mbv een bepaalde software tool (SAC, Power BI, Tableau oid). Je krijgt best practices, tips en tricks en zelfs templates waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Ook leer je hoe Design thinking en UX technieken je kunnen helpen bij het ontwerpen van een dashboard.

We starten op 7 Mei om 16.00. De sessie eindigt om 20.30 uur. Tussendoor zullen we een hapje eten laten bezorgen.  

Tot dan.

Bart van Woensel

Arie Heutmekers

Meld je hier aan

Je email adres zal alleen worden gebruikt in relatie met deze training.