Overzicht sessies BIG event: Intelligent Enterprise Explained

Het BIG event belooft weer een fantastische dag te worden met veel deelnemers en interessante sprekers! Het programma is gevuld met diverse thema's en verschillende sessies. Welke Break out sessies wil jij niet missen en welke market places ga je zeker bezoeken? Bekijk de inhoud en maak je keuze!

Break out sessies

(1e ronde 14:45 - 15:00 uur / 2e ronde 15:15 - 16:00uur)

S/4HANA implementatie

Strukton

In deze sessie gaan Joop Bosman en Luc Janssen in op de S/4 implementatie bij Strukton. Wat zijn de lessons learnt van de Smart-Re-use methode, wat zijn voor Strukton de eerste resultaten nadat dit platform begin 2020 is geïmplementeerd, en hoe past deze implementatie in de IT strategie van Structon.

Fit-to-standard - Greenfield

Royal Swinkels Family Brewers

Het wiel opnieuw uitvinden, is dat nou Intelligent? Wij denken van niet en laten je graag zien hoe Royal Swinkels Family Brewers (RSFB) succesvol gebruik heeft gemaakt van onze Fit-to-Standard aanpak. In deze sessie neemt Han Tetteroo (Head of Procurement) je mee in het Intelligente Brouwerij Programma, de ontwikkeling van Procurement en het gebruik van Best Practice processen.

The Impact of the IA on Planning & Architecture

ASML

Waarom traditionele project inschatting niet werkt op het Cloud Platform? ASML is bezig de eerste stappen te zetten op het SAP Cloud Platform. Om dit succesvol te doen zijn er randvoorwaarden gecreëerd en is er ervaring opgedaan vanuit de praktijk. Dit betreft onder andere de opzet van een Cloud Competence Center en de vastlegging van architectuur aan de hand van ISA-M (Integration Solution Advisory Methodology). Aan de hand van een aantal voorbeeld Epics laten we zien hoe dit werkt. Hoe we vanuit een PID met een plan en vastlegging van architectuur komen tot de uitvoering in Agile teams.

Hue Lighting data via SAC

Signify

Wij, Signify, geloven heilig in dat ‘democratie van data’ bijdraagt aan onze performance en resultaten. Hierbij is SAP Analytics Cloud (SAC) één van de belangrijkste (rapportage) tools om inzicht in data te verkrijgen én beschikbaar te stellen aan onze belanghebbenden: zowel business als IT, intern als extern. Philips Hue is misschien wel het populairste (consumenten) product van Signify op dit moment. Onlangs hebben wij een framework ontwikkeld om IoT data weer te geven in SAC en beschikbaar te stellen aan onze business users. Met deze inzichten is het op dit moment mogelijk om enerzijds de dagelijkse rapportage omtrent performance te optimaliseren. We voorspellen onze toekomstige verkoopresultaten door ‘Hue-IoT-data’ te combineren met de wekelijkse verkoopresultaten uit het verleden. Anderzijds geeft het ook dieper inzicht in consumentengedrag en goederenverplaatsing binnen onze supply-chain. Het interessante is dat dit niet alleen geldt binnen Signify, maar ook als het gaat om voorraadvoorspellingen bij onze retailers. Dit doen we aan de hand van Hue-activaties en samenhang van IoT met SAP data. Hoe we hiermee omgaan en wat we hiermee kunnen doen, laten we graag zien op het Big Event!

SRM vervangen door SAP Ariba

Nouryon

Nouryon is de naam van het bedrijf waaronder het recent afgesplitste Akzo Nobel Specialty Chemicals verder is gegaan met de reeds 400 jaar geleden ingezette reis om wereldleider te worden in ‘specialty chemicals’. Bij een ambitieus bedrijf hoort een goed doordacht applicatie landschap en Nouryon heeft hiervoor SAP Ariba gekozen als het inkoopdomein voor de toekomst. Nouryon heeft in 6 maanden tijd wereldwijd SRM vervangen door Ariba. De bestaande catalogus oplossing is vervangen door Ariba en Nouryon maakt gebruik van het Ariba netwerk voor geïntegreerde afhandeling van inkopen. De elektronische factuur integratie van het Ariba Netwerk naar VIM (Vendor Invoice Management) biedt de beoogde efficiëntie. Er staat een workflow-proces dat budget goedkeuringen regelt, categorie goedkeuringen managet en escalatie processen faciliteert. Parallel daaraan worden zo'n 100 catalogi live gebracht en 40 leveranciers volledig geïntegreerd. Maikel Balk neemt ons in deze sessie als director Procurement Excellence mee in deze implementatie.

Employee Experience and the Road to the Digital Airport

Schiphol Group

Hoe houd je je ‘workforce’ vitaal en in lijn met je bedrijfsdoelstellingen? En als het even kan óók nog up-to-date op het gebied van technologie, digitalisering, robotisering en alles wat nog meer bij dit digitale tijdperk komt kijken? De troef om dat te bereiken is een combinatie van data en inzicht. Kortom; Human Resource Experience.

 

Market Place 

(16:15 - 17:15uur)

Cloud Assessement

Reduceer de TCO van SAP landschappen tot wel 50% We implementeren niet alleen de cloud producten succesvol bij onze klanten. We brengen ook proactief advies uit aan organisaties hoe ze hun bestaande on-premise landschap met cloud kunnen optimaliseren. Met het McCoy Cloud Assessment werken we in recordtempo een gedetailleerd rapport uit voor uw bestaande SAP-landschap. Onze ervaring tot nu toe? Naast de ongekende voordelen van cloud op het gebied van flexibiliteit, schaalbaarheid en performance werden ook kostenbesparingen van 20 tot 50% gerealiseerd. De gemiddelde terugverdientijd van een SAP cloud transitie lag tussen de 11 en 17 maanden! Ook interesse in het McCoy Cloud Assessment? Kom dan tijdens het BIG Event naar deze sessie. 

Van APO naar Beter

De klassieke supply chain bestaat niet meer. Het zijn complexe netwerken die middels intelligente oplossingen beheersbaar/inzichtelijk gemaakt moeten worden. SAP Integrated Business Planning (IBP) is een van deze wereldwijd bekende systemen om de supply chain planning uitdagingen van deze eeuw te tackelen. Hoe wij dit als McCoy aanpakken? Kom kijken bij deze sessie!

Integrated Production

Bedrijven in de discrete manufacturing en de consumer industrie zullen herkennen dat supply chain een multidisciplinaire aangelegenheid is. Hoe breng je nou finance, inkoop, planning, sales en productie bij elkaar om de juiste producten, in de juiste hoeveelheden op het juiste moment te leveren? Onze zelfontwikkelde methodiek, Integrated production, biedt slimme handvatten om complexe oplossingen te realiseren met behulp van standaard software. We brengen meerdere competentie gebieden bij elkaar en leveren daarmee een integrale oplossing!

S/4HANA Discovery

De stap naar S/4HANA is geen eenvoudige, er zijn zoveel zaken die van belang zijn om een juiste keuze te maken voor wat betreft de overstap. Het is daarom belangrijk om in een vroegtijdig stadium zicht te krijgen op de mogelijke scenario’s. Bijvoorbeeld wel of geen Cloud of welke migratie strategie kies je: Smart Re-Use™️, Greenfield, Upgrade). Natuurlijk inclusief de bijbehorende risico’s, de mogelijkheden, de belangrijkste elementen in een transitie etc. Om hier een antwoord op te formuleren heeft McCoy een methode gebaseerd op best practices opgedaan in verschillende vooronderzoeken gedefinieerd. In deze sessie nemen we je mee hoe we een dergelijk vooronderzoek vormgeven, de stappen, betrokken partijen en nog belangrijker de uiteindelijke uitkomst.

AIN Demo

Demo behelst momenteel een "story" gerelateerd aan het gebruik van AIN voor Meetapparatuur/tools, een laagdrempelig instapmodel. De demo is incl. interactie tussen een fysieke meter, een iPhone als scanner vd meter en de "asset/master data" zoals deze meter in SAP-AIN is afgebeeld.

Simply Project Management

Simply PM is het antwoord van McCoy op de vele vormen van project management die op dit moment gebruikt worden. Agile, Waterfall, Prince I & II, scrum en vele andere termen die het antwoord moeten zijn op het succesvol managen en opleveren van een project, maar in de praktijk lang niet altijd blijken te werken. Met SimplyPM hebben we alle goede elementen uit de diverse methoden en technieken gehaald, en die gecombineerd met onze meer dan 100 jaar opgetelde praktijkervaring. Een mooie melange tussen praktijk en theorie. En eentje die werkt! Onze belofte is: in time in budget project delivery with a satisfied customer. En die maken we waar. Leer in onze SimplyPM marketplace van de experts hoe we dat doen!

Finance as first mover

Hoe kun je de finance functie gebruiken als eerste stap naar S/4HANA? Een Record to Report oplossing met de perfecte balans tussen Vertrouwen, Efficiëntie en Inzicht. In deze sessie zullen de verschillende transitie opties (zoals Greenfield, Brownfield, SMART Re-use™ en Central Finance) behandeld worden. Daarnaast bespreken wij het belang van een toekomstbestendig Financieel Fundament voor ‘First Time Right’ data registratie en Group Reporting als oplossing voor het consolideren op concern niveau.

Intelligent Packing

Hoe kunt u uw klant service niveaus en doorlooptijden behouden terwijl u met flexwerkers werkt? Ervaar hoe Artificial Intelligence uw magazijn medewerkers ondersteunt bij het uitvoeren van verpak werkzaamheden!

MMS - Proactief SAP Beheer

Bij McCoy blijven we ons erover verbazen dat SAP gebruikers tot 80% van hun IT budget spenderen aan ‘keeping the lights on’. Dat betekent dat er slechts 20% overblijft voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen! De Cloud brengt hier serieus verandering in. Betaal alleen voor daadwerkelijk gebruik, schakel systemen en processen uit als je ze niet gebruikt en automatiseer technische beheer. Maar we zijn ervan overtuigd dat ook functioneel beheer veel minder hoeft te kosten én kwalitatief veel beter kan! De tijd waarin consultants op calls zitten te wachten is wat ons betreft voorbij. Tijd voor proactief beheer 2.0, waarbij IT de Business echt versterkt. Niks meer en niks minder.

 

Al aangemeld voor het BIG event? Laat ons weten of je fysiek of remote aanwezig bent
Geef het aan ons door via onderstaande link. Dit is noodzakelijk om de sessies goed te kunnen plannen, de catering te verzorgen én om de veiligheid in verband met corona te waarborgen. Een kort formulier dat we je vragen om in te vullen:
 
Laat hier weten of je remote of fysiek aanwezig bent

 

Nog niet aangemeld?! Schrijf je hier in voor het BIG event op 11 september