Public cloud cross platform cross account

22 maart 2019

Onlangs op 15 februari j.l. hebben wij intern voor alle medewerkers van McCoy en Flow de Simplylaunch tool beschikbaar gemaakt. Nu, na een maand door iedereen in gebruik wordt deze tool veelvuldig toegepast voor project en demo workloads. Tijd voor een update: Wat is het? SimplyLaunch is een prachtige website gemaakt door het technology team, die het voor iedereen mogelijk maakt om onze project en demo omgevingen op iedere public cloud zelf te starten en te stoppen. Je hoeft de technology mannen nooit meer uit bed te bellen. 

McCoy medewerkers melden zich aan met het persoonlijke Office-365 account en kunnen ieder gewenste demo of project omgeving gebruiken op ieder moment van de dag.

Momenteel werken we met de tool via een web interface en de eerste verbetering gaat zijn ook de front-end te verbinden met APIs. Aan de achterkant wordt al gebruik gemaakt van APIs waardoor verschillende public clouds gebruikt kunnen worden. Hierdoor hebben we de mogelijkheid public cloud omgevingen "cross-platform en cross-account" (zo noemen wij het...) specifiek benaderbaar te maken, m.a.w. het maakt niet uit of je workload op Azure, AWS, Google Cloud of binnen een applicatie is. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een kostenoverzicht over verschillende accounts wanneer er gebruik gemaakt wordt van AWS en Azure, of het opstellen van een eenduidige werkinstructie voor dezelfde functie die net op een andere manier bestaat in verschillende platforms. 

De belangrijkste technische kenmerken op een rij:

·Web interface and APIs

·Access to resources cross public cloud accounts

·Standard security technology for establishing an encrypted link (SSL)

·Integrated with Microsoft Azure Active Directory

·Data is accessed through RESTful APIs 


We zijn momenteel volop bezig met het verzamelen en ontwikkelen van nieuwe functies!