S/4 migratie: Re-Use

Deze innovatie heeft betrekking op een zeer actueel thema: de migratie naar SAP S/4 HANA. Een thema dat bij iedere SAP gebruiker op de agenda staat. Maar wel met de vragen Waarom en vooral: Hoe? Inzoomend op dat laatste: al het oude SAP spul maar achterlaten en weggooien/filen en iets volledig nieuws gaan doen (Greenfield) of het bestaande SAP systeem technisch converteren, met medeneming van alle zaken die we nooit meer gebruiken en ook niet nodig hebben (Brownfield?) Gelukkig is er een oplossing die deze twee werelden slim combineert: de unieke ‘Smart Re-Use’ aanpak van McCoy.

De Smart Re-Use aanpak is een door McCoy ontwikkelde benadering die antwoord geeft op de eerder geadresseerde onderwerpen. In plaats van een 1:1 conversie (Brownfield) of een compleet nieuwe implementatie (Greenfield), is de focus erop gericht om datgene wat echt waarde toevoegt en past bij de huidige situatie, strategie en visie (Smart Re-Use) mee te nemen. Alles wat niet meer nodig is laten we achter. Re-Use is dus geen technische conversie. Het is een migratie methode die uw SAP systeem klaarmaakt voor de volgende 10 jaar.

Het onderstaande overzicht geeft de onderwerpen weer die onder de loep worden genomen om gezamenlijk de beste migratie strategie te kunnen bepalen. Ieder onderwerp kenmerkt zich natuurlijk door andere cruciale zaken die we met behulp van onze toolkit en ervaring stap voor stap met u zullen doorlopen.


De analyse van de ‘Current Mode of Operations’ en de ‘Future Mode of Operations’ is input voor het bepalen van de inhoud van Proof of Concepts (POCs), the Digital Core (Foundation), Go-Live en Improvement Cycles.

Onze innovatieve aanpak voor deze migratie bestaat uit de volgende stappen:

  1. Proof of Concepts (POCs): afhankelijk van de complexiteit, een of twee cycles, waarin we op een simpele manier (MVP) bewijzen dat uw systeem stabiel is, de belangrijke innovaties brengen wat u van ze verwacht, en belangrijke legacy oplossingen en interfaces uw business nog steeds blijven ondersteunen. Natuurlijk bepalen we samen de criteria, want net als bij de afname van een nieuwbouwwoning wilt u toch vooraf weten hoe uw nieuwe keuken en badkamer eruit komen te zien en dat er water uit de kraan komt!

  2. DigitalCore (Foundation): cruciaal in deze fase is de wederopbouw van uw nieuwe systeem op S/4HANA. De vernieuwing focust zich op het fundament van het systeem, uw organisatie opzet (Enterprise Structure), toekomstvisie, mogelijke quick wins door standaardisatie en nieuwe innovaties. De vergelijking met een verhuizing is ook hier snel gemaakt; kan de nieuwe woning zonder aanpassingen met het bestaande meubilair worden betrokken of moet u eerst nog het een en ander verbouwen of aanschaffen voordat de verhuizing plaats kan vinden? Dit samen met u bepalen voor de implementatie van uw S/4HANA-systeem en vervolgens uitvoeren is het doel van deze fase.

  3. Go-Live & Improvement Cycles: natuurlijk valt en staat alles met de succesvolle executie van de verhuizing en de ingebruikname van uw nieuwe en opgeschoonde systeem! Natuurlijk direct gevolgd door improvement cycles waarin uw innovatie roadmap optimaal toch zijn recht komt op een stabiele S/4 basis.

Uiteindelijk is het doel een simpelere en kleinere IT-footprint. Per onderdeel (infrastructuur, configuratie, maatwerk en data) gebruiken we verschillende tools om van uw huidige manier van werken op een incrementele en gecontroleerde manier over te stappen. Zodat u zich kunt focussen op de echte innovaties. De ‘Smart Re-Use’ aanpak heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen bij verschillende van onze relaties en ook u willen we graag ontzorgen bij uw verhuizing naar de software van de toekomst.

Wilt u meer weten over onze aanpak en wat McCoy voor u kan betekenen? Neemt u dan gerust contact op met een van onze verhuisexperts – Jan Laros (E: jan.laros@mccoy-partners.com; M: 06:23195153) 

Think S/4, Think McCoy

S/4HANA Smart Re-use - McCoy & Partners

S/4HANA event, 7 november

Wilt u meer weten over deze aanpak en de bijbehorende tool set? Kom dan naar ons event op 7 november in het SAP Customer Experience Center in Den Bosch. U ziet dan de digitale toekomst met SAP S/4HANA in actie in de gloednieuwe immersive experience. Bovendien lichten wij aan de hand van klantcases toe hoe wij de reis er naartoe volledig faciliteren. Schrijf u nu in via de inschrijfpagina.Blijf op de hoogte

Je email adres zal alleen worden gebruikt in relatie met deze innovatie. Bekijk onze privacystatement voor meer informatie.