The Connected Racecar

Een van onze eerste innovaties. Een vraag die het University Racing Team had voor hun elektrisch aangedreven auto. Om te kunnen focussen op ieder jaar een nieuwe versie, werd McCoy gevraagd om te helpen de data goed in kaart te brengen en te gebruiken voor de verdere ontwikkeling van de auto. Een project waar McCoy al vele jaren samenwerkt met URE, en al heeft bijgedragen tot mooie nieuwe ontwikkelingen. 

University Racing Eindhoven (URE) staat voor innovatie, teamwork  en passie voor engineering. Een groep van 50 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven ontwerpt, bouwt, test en racet elk jaar een revolutionaire elektrisch aangedreven raceauto. Hiermee doet URE, samen met meer dan 500 teams wereldwijd, mee aan de Formula Student competitie. De races worden gehouden op formule 1 circuits in Engeland, Oostenrijk, Duitsland en Spanje. 

Doordat elk jaar een nieuwe auto ontworpen wordt waarmee het gehele proces van concept tot de racebaan wordt doorlopen, is het zeer belangrijk de kostbare tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken. McCoy en Partners help het URE team hierbij met een racing dashboard waarmee het team de prestaties van de auto kan analyseren en kan monitoren gedurende de races. Een IoT oplossing stuurt in milliseconden sensor data van de racewagen naar het McCoy S/4 HANA systeem in de cloud (AWS). Het racedashboard bestaat uit meters die inzicht geven in de verschillende prestaties van de wagen zoals: accu conditie, water temperatuur en het accu verbruik.Blijf op de hoogte

Je email adres zal alleen worden gebruikt in relatie met deze innovatie. Bekijk onze privacystatement voor meer informatie.