S/4HANA: Waarom?

Waarom zou je een nieuwe auto kopen als de oude nog prima rijdt? Een goede onderhoudsbeurt, nieuwe banden eronder en je kunt er weer jaren tegenaan. Ambitieuze bedrijven maken een soortgelijke afweging voor hun ERP-systeem: een upgrade, of helemaal vervangen door SAP S/4HANA? 

Meest gehoorde redenen voor switch naar S/4HANA

Veelgehoorde aanschafcriteria voor een auto lijken sterk op de business drivers die onze klanten bewegen richting S/4HANA:

  • De onderhoudsvriendelijkheid. De cloudvoordelen van S/4HANA verlagen de onderhoudskosten en daarmee TCO drastisch. De overstap naar standaardprocessen maakt het nog gunstiger.

  • Het acceleratievermogen en de snelheid (flexibiliteit en wendbaarheid). Dit is cruciaal in de huidige economische omstandigheden om in te spelen op veranderingen. Snelle real-time rapportages, of snelle, complexe simulaties zijn nu bijvoorbeeld mogelijk.

  • De autopilot die het werk overneemt waar mogelijk. Bedrijven automatiseren met S/4HANA de routineprocessen met ingebedde technologieën als RPA, AI en ML.

  • Continu verbonden zijn met de buitenwereld zodat je steeds de laatste softwareversie hebt, maar ook weet wat er om je heen gebeurt. En S/4HANA reageert zelf als gevaar dreigt. Ook bij S/4 krijg je in de cloud een paar keer per jaar nieuwe functionaliteit aangeboden.

  • Het gebruiksgemak van de boordcomputer. Dit geeft op 1 plek overzicht van de status van de hele auto. Ook interessant: de app waarmee je op afstand kunt besturen. Denk aan op maat gemaakte overzichten en een transactie-interface dat je op elk device kunt uitvoeren.

  • Duurzaamheid. In S/4HANA zit een reeks nieuwe processen en oplossingen die het beheersen van duurzaamheid ondersteunen (bijvoorbeeld CO2-uitstoot). Ook houd je overzicht voor belanghebbenden.

Definieer de redenen voor jouw bedrijf

Strategische ambities vragen om een duidelijke richting. Definieer daarom eerst scherp de redenen voor een overstap naar S/4HANA, en doe dat met business én IT. De ervaring leert dat je hiervoor een stevige, inhoudelijke sparringpartner nodig hebt. Wij leveren inspiratie, laten je alle mogelijkheden zien én stellen de kritische vragen. Zo zorgen we dat je precies de juiste auto samenstelt. Dat doen we in een kort en krachtig Discovery traject.

Ter inspiratie: ambities van onze klanten

S/4HANA is een platform voor bedrijven met ambitie. We delen een aantal van die ambities van onze klanten met je:

  • Royal FloraHolland mikte op en bereikte de top van ‘Best in Finance’ met de financiële processen.

  • Marel ambieerde ‘One Face to the Customer’ en 12% groei per jaar. Hiervoor versimpelden we de organisatiestructuur en het operating model.

  • Strukton sorteerde voor op een datagedreven toekomst en ‘slimme gebouwen’.

  • Irish Distillers (IDL) ambieerde een groei van 12 naar 20 miljoen dozen whisky met  bestaande bottelarij en personeelsbestand.

Download de volledige casebeschrijving van deze en andere bedrijven hier.

Klaar voor een ontdekkingstocht?

Voer een goed en onderbouwd gesprek over ambities en de routekaart ernaartoe. Dat begint met een telefoontje of mail naar Jan Laros via 06 23 195 153 of  jan.laros@mccoy-partners.com.