Alliander versnelt business transformatie met McCoy

De energiemarkt is in transitie: meer auto’s rijden elektrisch, zonnepanelen sieren meer en meer daken én er worden meer windparken gebouwd. Als een van de grootste netwerkbedrijven faciliteert Alliander deze transitie - door de ontwikkelingen bij te houden maar ook door snel in te spelen op de stijgende vraag naar groene energie. Investeren in een efficiënt transformatieprogramma is daarbij onontkomelijk. Onder de naam #simplificatie – een naam die perfect aansluit op de waarden van McCoy – startte Alliander haar reis om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen.

Waarom Alliander koos voor McCoy

Ook bij McCoy zijn we steeds meer in ontwikkeling. Binnen het datamanagement-team behoort het gebruik van MDG (Master Data Governance) nu ook tot de competenties. MDG maakt het mogelijk je masterdata samen te voegen en te onderhouden - een functionaliteit die Alliander graag wilde uitproberen binnen hun finance-module. Omdat de kostenplaats de meeste veranderingen ondergaat, kozen we ervoor om dit object als eerste te installeren.

Wat hen dit opleverde 

Omdat MDG een centrale hub is voor masterdata, kon de oude RPA-tool direct gestopt worden. De kostenplaatsen synchroniseren nu automatisch over twee systemen. Het S/4HANA-systeem blijft standaard, een uitdrukkelijke wens van Alliander. Hierdoor is een eventuele, toekomstige shift naar de cloud eenvoudig te realiseren.

Hoe wij dit samen bereikten

Een hechte samenwerking met de key-users zorgde voor korte lijntjes tussen het projectteam en de business. Er waren wekelijkse meetings waardoor beslissingen snel konden worden gemaakt, en het resultaat mag er wezen. Een mooie oplossing en een vervolgproject om ook de business partners in MDG te onderhouden. Dat smaakt naar meer.