Irish Distillers Limited - S/4HANA Smart Re-Use™

IDL is de grootste distilleerder van Ierse Whisky en dochteronderneming van Pernod Ricard. Voor dit projecten konden we vertrouwen op onze beproefde Smart Re-Use™ aanpak, een integrale methode waarbij we per klant bekijken hoe een overstap naar S/4HANA het beste kan worden vormgegeven.  

Waarom Irish Distillers koos voor McCoy  

Strategische doelstellingen 

 • Ambitie om te groeien van 12 naar 20 miljoen dozen whiskey op jaarbasis.

 • Dit wil IDL bereiken met de bestaande bottelarij en het bestaande personeelsbestand. De nadruk ligt hierbij op ‘exception based’ processen en verregaande automatisering en digitalisering.

 • Een upgrade van het ERP-landschap naar SAP S/4HANA was hierbij randvoorwaardelijk om de nieuwe manier van bedrijfsvoering mogelijk te maken

 • Hiermee wordt het vereiste inzicht werkelijkheid en kan worden gefocust op de groeiambitie

McCoy als partner

Als McCoy & Partners vinden we het fijn om een project binnen te halen. Maar we vinden het nog belangrijker dat we na dat project nog eens terug mogen komen. Voorafgaand aan het project hadden we IDL al eerder bijgestaan met een aantal change requests, maar belangrijker nog in de (voorbereiding van) go-live van projecten. We laten daarmee zien dat we meedenken met de klant en dat we er altijd voor de klant zijn als het nodig is. 

In veel projecten worden externe factoren zoals wijzigende wetgeving benoemd als risico. In dit project kwamen we er ook daadwerkelijk mee in aanraking. Door snel en intensief te schakelen, ook met de lokale autoriteiten en ‘tax experts’ konden we een oplossing ontwikkelen en implementeren die hoge importheffingen vermeed.

Wat hen dit opleverde  

 • Een state-of-the art ERP-landschap dat de basis voor groeit vormt

 • Kostenreductie, automatisering van beheer en de voordelen van een hyperscaler (het SAP landschap is tijdens het project ook gemigreerd naar Microsoft Azure).

 • Na de implementatie van SAP S/4HANA heeft Irish Distillers verbeterprogramma’s gestart in het finance-domein en de supply chain-planning die direct bijdragen in de business ambitie.

Hoe wij dit samen bereikten 

Drie succesfactoren waren cruciaal om de genoemde resultaten waar te maken:

 • De eerste stap zetten naar S/4HANA. 
  In plaats van het bestaande landschap (APO en ECC) uit te breiden met modules en maatwerk, is juist de keuze gemaakt om in een future proof oplossing te investeren.

 • Meedenken en keuzes maken. 
  We hebben samen voor de juiste oplossingen gekozen door de business drivers en toekomstige wensen en eisen van IDL centraal te stellen.

 • Remote samenwerken met de projectorganisatie in Dublin.
  Een succesvolle go-live binnen budget én tijd ondanks de uitdagende omstandigheden rondom COVID-19. Een resultaat waar wij bijzonder trots op zijn.