Koninklijke DSM - Datamanagement

Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf in Gezondheid, Voeding en Bioscience dat vanuit wetenschappelijke basis de gezondheid van mens, dier en planeet verbetert. Wereldwijd telt DSM zo’n 23.000 medewerkers. DSM werd in 1902 opgericht en heeft een beursnotering op Euronext Amsterdam. De netto jaaromzet is ca. € 10 miljard.

Waarom DSM koos voor McCoy

McCoy wordt in de markt gezien als een erkend en gecertificeerde SAP Ariba implementatie partner met een bewezen trackrecord bij diverse bedrijven in verschillende groottes in verschillende sectoren. In Nederland wordt McCoy bovendien gezien als de nummer 1 implementatie partner op het gebied van SAP Ariba. Hier telt zowel het aantal consultants als ook het trackrecord. Met het Smartdata platform heeft McCoy de tools in huis om van elk migratietraject een succes te maken.

McCoy als partner

Tijdens de pilot waren 2 SAP backend systemen in scope en 3 Ariba Realms. In deze fase van het project werd de data handmatig aangeleverd in files met wisselende structuren, die vervolgens handmatig geconverteerd moesten worden naar Ariba laad bestanden. Dit proces kostte te veel tijd om ook tijdens Phase 2, waarin de rest van het bedrijf overgezet moest worden, te kunnen worden gebruikt.

Wat hen dit opleverde

Om de ambitieuze ambitie te kunnen ondersteunen werden er stappen geautomatiseerd. De data werd aangeleverd via 'MD trackers'. Dit zijn files waarin de data eenvoudig kan worden aangeleverd, en er automatische controles en validaties direct worden uitgevoerd. Het SmartData platform werd gebruikt om de data in de MD Trackers  om te zetten in laad bestanden voor Ariba en om verdere controles uit te voeren. Hierdoor werd de doorlooptijd in het kernteam teruggebracht van een week naar enkele uren per locatie.

Hoe wij dit samen bereikten

Inzet van MD trackers en SmartData platform leverde een uniforme manier van werken op met duidelijke scheiding van taken en verantwoordelijkheden. Voornaamste succesfactoren voor de inzet van MD trackers en het SmartData platform waren de data kwaliteit (verhogen en inzicht in) en de mogelijkheid om grote data hoeveelheden te kunnen verwerken in een korte tijd. Verhogen van de kwaliteit werd mogelijk door de validaties in de MD Tracker. Inzicht in de kwaliteit werd zichtbaar in de MD trakcer en door de extra validaties in SmartData platform. Nog voordat de data geladen werd in Ariba konden al mogelijke fouten getraceerd en gecorrigeerd worden.