Koninklijke DSM - SAP Ariba

Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf in Gezondheid, Voeding en Bioscience dat vanuit wetenschappelijke basis de gezondheid van mens, dier en planeet verbetert. Wereldwijd telt DSM zo’n 23.000 medewerkers. DSM werd in 1902 opgericht en heeft een beursnotering op Euronext Amsterdam. De netto jaaromzet is ca. € 10 miljard.

Waarom DSM koos voor McCoy

Als onderdeel van het een groter digitaliserings programma heeft DSM besloten om samen met McCoy wereldwijd SAP Ariba te implementeren voor voor nog efficiëntere inkoopprocessen, te beginnen met de processen voor de indirecte inkoop. Het grote doel achter dit programma met de naam buy.SMART is het verbeteren van gebruiksvriendelijkheid, het verbeteren en standardizeren van het inkoop proces. Hiermee wordt DSM's groeistrategie ondersteund waarmee er een grote stap gemaakt wordt op het gebied van indirecte leveranciers prestaties, innovatie & duurzaamheid voor indirecte leveranciers.

McCoy als partner

McCoy is gekozen als partner voor het realiserer van de SAP Ariba oplossing, de technische integratie en voor het ondersteunen van change management. McCoy wordt in de markt gezien als een erkend en gecertificeerde SAP Ariba implementatie partner met een bewezen trackrecord bij diverse bedrijven in verschillende groottes in verschillende sectoren. In Nederland wordt McCoy bovendien gezien als de nummer 1 implementatie partner op het gebied van SAP Ariba. Hier telt zowel het aantal consultants als ook het trackrecord.

SAP-implementatie raakt IT én business

"Wat heb je nodig om je project succesvol te realiseren?". In deze whitepaper vind je het praktische framework voor een succesvolle SAP-implementatie. 

Download de whitepaper

Wat hen dit opleverde

Het project is uitgevoerd in 3 fases om de wereldwijde uitrol en implementatie mogelijk te maken. De resultaten worden in detail gemeten aan de hand van verschillende factoren en KPI's. Daaruit is onder andere gebleken dat de gebruikerstevredenheid significant is gestegen. Het inkopen buiten contract en systeem is volledig teruggedrongen waardoor reeds onderhandelde contracten daadwerkelijk uitgenut worden. Daarnaast heeft DSM nu de beschikking over innovatieve sourcing methodes zoals Supplier Performance Management & Supplier Discovery.

Hoe wij dit samen bereikten

Binnen DSM wordt McCoy gezien als een pragmatisch en betrouwbare leverancier. We doen wat we beloven waarbij we ca. 60 sites live hebben gebracht. We hebben DSM ontzorgt voor de gebieden waarvoor we verantwoordelijk zijn. Een totaal overzicht van 12 kritische succesfactoren is daarbij instrumentaal gebleken. Vanuit het programma was een duidelijk visie en business case, was er het juiste draagvak op executive niveau met een duidelijke governace. Succes en resultaat wordt gemeten en waar nodig worden processen aangepast. Daarbij staat een duidelijk ondersteunende roadmap met een dito planning. Dit project is een schoolvoorbeeld gebleken van een business-driven transformatieproject met een holistische benadering.