Marel - S/4HANA

Van oorsprong IJslandse machinebouwer die verschillende bedrijven wereldwijd heeft overgenomen. Produceert machines voor verwerking van levensmiddelen (vis, vlees, pluimvee).

Waarom Marel koos voor McCoy

Strategische doelstellingen

  • De complexe organisatiestructuur vereenvoudigen vanwege het strategische speerpunt ‘One Face tot the Customer’.

  • Versimpeling van het bestaande operating model moest bijdragen aan 12% groei per jaar.

  • Efficiency voordelen halen en de focus verleggen naar innovatie en groei door op een uniforme manier te werken op alle locaties.

MCCoy als partner

‘'We hebben na verkennende gesprekken met andere leveranciers niet meer overwogen om een uitvraag in de rest van de markt uit te zetten. De kennis en kunde die McCoy heeft en de PoC voor S/4HANA Regional Offices dat ze opleverden, overtuigden ons volledig’'  - Marcel Triepels, Enterprise Architect.

Marel zocht een partner die expertise van S4/HANA combineert met een visie op en kennis van hun business processen. En die mensen mee kon nemen in de verandering. Wij kregen de opdracht omdat we niet alleen een systeem implementeerden, maar ook adviseerden over onder meer de slimste aanpak en het betrekken van de juiste stakeholders.

[cta id="4" title="Overstappen naar S/4HANA? Hier moet je over nadenken"]Overstappen naar S/4HANA? Hier moet je over nadenken[/cta]

Wat hen dit tot dusver opleverde

Dit project is in volle gang en verloopt naar tevredenheid van de opdrachtgever. We legden een stevig fundament voor implementatie:

  • Marel SAP S/4HANA Template.

  • Een onderbouwde keuze voor de juist implementatiestrategie.

  • Versneller voor de implementatie van S/4HANA (Europees en global).

  • Operating model (Single Business Entity) vertaald naar bijbehorende business processen.

  • Processen voor nieuwe manier van werken vastgelegd zodat medewerkers weten wat er gaat veranderen.

Hoe wij dit samen bereikten

Een belangrijkste succesfactor in onze aanpak bij Marel is hoe we stakeholder alignment bereikten. Door onze langdurige samenwerking met Marel bouwden we vertrouwensrelaties op met de betrokken stakeholders. 

Ook onze diepgaande kennis en ervaring van SAP S4/HANA, best practices en het operating model van Marel spelen een belangrijke rol in het succes van dit project.