Royal Swinkels - SAP Ariba

100% onafhankelijk familiebedrijf uit Noord-Brabant, actief in de biersector. 

Waarom Swinkels koos voor McCoy 

Strategische doelstellingen

  • Stevige groeiambities in omzet

  • Onderscheidend vermogen op basis van IT-oplossingen

  • Goede relaties leveranciers

McCoy als partner

Swinkels koos voor ons op basis van culturele (en regionale) klik. We vinden elkaar in onze hang naar eenvoud en no-nonsense aanpak. We hebben beide geen ‘strakke pakken cultuur’. Natuurlijk is dit complementair aan de inhoud van onze aanpak. Wij kregen deze opdracht mede door onze ‘More Than IT’ visie waarin we ook de processen en organisatie eromheen aanpakken.

Wat hen dit opleverde

Wij implementeerden met succes SAP Ariba. Bijzonder trots zijn wij vooral op de positieve impact die dit had op de volledige business:

  • We transformeerden de volledige Inkoop. Er ligt een roadmap voor Inkoop 2025 met een duidelijke missie en visie op inrichting van processen, systemen en organisatie.

  • Ons project bij inkoop sloeg bruggen tussen afdelingen waardoor deze nu samen optrekken in verbeteringen.

  • We legden het fundament voor het programma ‘de intelligente brouwerij’.

  • Hiermee werkt de volledige organisatie straks op de slimste manier met data en systemen. 

Hoe wij dit samen bereikten

Met onze voeten in de klei, of in dit geval de brouwerij staan, was een belangrijke succesfactor. Wij begrepen waar inkoop mee worstelde en zagen zelf wat de impact is als de factuurverwerking niet soepel loopt. Door de problemen samen te ervaren, kwamen wij tot een nog betere oplossing.

Daarnaast was onze persoonlijke relatie met de Swinkels medewerkers een succesfactor. Geen klant-leveranciersrelatie maar samen optrekken in een lange reis. Hierdoor voelden we ons allemaal eigenaar en verantwoordelijk voor uitdagingen en oplossingen.

Bekijk ook het korte interview met Han Tetteroo, Head of Procurement bij Royal Swinkels Family Brewers, over zijn Intelligent Brewery verhaal wat hij met ons deelde tijdens een van onze BIG events.