SAP Advanced Financial Closing: dé strategische tool voor het stroomlijnen van de financiële afsluiting.

Inefficiënte processen, handmatige taken en excellijsten verspreid over verschillende afdelingen: een soepele financiële afsluiting blíjft een uitdaging. En al helemaal als je in transitie bent van SAP ECC naar SAP S/4 HANA. Want een nieuw ERP-systeem, betekent ook nieuwe software. Niet gek dus, dat onze klant Alliander een tool zocht die de financiële afsluiting in goede banen zou leiden.

Waarom Alliander voor McCoy koos

McCoy en Alliander: twee bedrijven, een duurzame samenwerking en een gedeelde visie. Wij geloven allebei in continuïteit en blijven daarom in beweging. Continuïteit betekent succes en een toekomstbestendige organisatie. En om dat succes te garanderen, is Alliander gestart met de overstap van SAP ECC naar SAP S/4 HANA. Een strategische zet, die vraagt om een strategische hub, en dat betekende dat het tijd werd om over te gaan naar Advanced Financial Closing (AFC): een futureproof-systeem.

De voordelen van AFC

Je wilt meer inzicht in de voortgang van de financiële afsluiting? Elke handeling kunnen volgen? Zélfs de wijzigingen in de masterdata? Dan is de overstap naar AFC een no-brainer. Want AFC biedt je dát stukje zekerheid. Je kan altijd terugvinden door wie een taak is uitgevoerd en wanneer. Er is meer traceability, meer controle én voortgang. Waar in het verleden nog gebruik werd gemaakt van verschillende lijsten, wordt dit nu centraal geregeld in één systeem. Achtergrond taken plannen, testen en starten? Met AFC lukt dit met één druk op de knop. Het helpt je een stap vooruit te denken: een belangrijke voorwaarde voor een toekomstbestendige organisatie. De tool bevordert daarmee de samenwerking en je wint aan kwaliteit.

Hoe wij dit samen bereikten

Bij McCoy staat de mens centraal. Dus wanneer het tijd is voor verandering op het gebied van techniek, houden wij de focus op de mens. Daar hebben we diverse tools voor. Denk aan onze simply change toolkit, maar we hebben ook onze change ambassadors. Samen met hen hebben we toezicht gehouden op het gehele transformatieproces. Het resultaat? Een verhoogde impact en een beter gebruik van de tool. Omdat alle neuzen dezelfde kant op stonden, verliep het gehele proces - van explore tot aan deploy - ontzettend soepel. Daarnaast had Alliander 70% van de afsluitingsprocessen al goed op orde. Zo kregen wij snel inzicht in alle (uitvoerende) taken en bleven we op schema. McCoy was betrokken bij de gehele livegang om vragen te beantwoorden en eventuele problemen te verhelpen. Maar die waren nauwelijks aanwezig. Kortom: een implementatie waar we met trots op terugkijken. 

Wat het Alliander opleverde

In het kort zorgt Advanced Financial Closing voor meer inzicht in werkprocessen en voor een hogere mate van beheersing van het afsluitingsproces. Waarbij de oude tool: op één systeem werkt, is AFC cloud-based en maakt het een connectie met verschillende back-end-systemen. Daarnaast leert AFC telkens een beetje bij. Na elke afsluiting kun je naar aanleiding van evaluatiegesprekken, de tool weer een beetje bijspijkeren. Zo word je een self-learning organisatie.

Meer weten over SAP Advanced Financial Closing?

Bekijk dan deze aflevering van onze McCoy TV. 

Wil je ook jouw financiële afsluiting vlekkeloos laten verlopen? Maak dan een afspraak met McCoy & Partners.