SPIE en het SMART Data Platform: een perfecte match

SPIE en het SMART Data Platform: een perfecte match

Onze klant Strukton Worksphere is een technologiebedrijf dat duurzame installaties en gebouwen in Nederland ontwikkelt, onderhoudt en beheert. Begin 2022 zijn zij gefuseerd met SPIE, een Frans bedrijf gespecialiseerd in het verduurzamen van industriële activiteiten. Deze fusie was het perfecte moment om na te denken over een migratie naar een gezamenlijk SAP-platform. En omdat Strukton Worksphere en McCoy al een succesvol migratieproces achter de rug hebben, was het een logische keuze om ook deze keer weer de handen ineen te slaan.

Waarom SPIE voor McCoy koos

Twee verschillende bedrijven betekent ook data in twee verschillende systemen en op verschillende plekken. Een migratie is onvermijdelijk, maar hoe pak je dat aan en met welke tool? Met ons nieuwe SMART Data Platform. De naam zegt het al: dit platform is slim. Hij helpt je met een goede kwaliteitscheck en herkent patronen. Ideaal. Om het migratieproces te stroomlijnen hebben wij dit platform ingezet bij de migratie. De tool is gebouwd op basis van Trifacta, een interactief data engineering cloud platform, en ontwikkeld om een migratie zonder fouten te laten verlopen. SDP doet vooraf een kwaliteitscheck en zorgt ervoor dat je vervuilde data kan filteren. Die gaat niet mee in de migratie en kan zelfs nog tijdig verrijkt worden. Waar je voorheen in Excel alle gegevens verzamelde gaat dit nu snel en makkelijk met Trifacta. Daarnaast herkent de tool patronen. Ontbreekt er een cijfer of letter, dan geeft hij alvast suggesties. Slim. Dit scheelt in tijd maar ook in kosten.

Wat hen dat opleverde

Het verplaatsen van data is vaak een hele klus maar dit traject duurde maar slechts 6 maanden. Dankzij de tool is het mogelijk om een grote hoeveelheid aan data in een korte tijd te verwerken. Daarnaast hebben we ook de kwaliteit van de data kunnen verhogen. Om de zoveel tijd data opschonen? Dat is nu verleden tijd. Alle gegevens van SPIE en Strukton staan nu in één gestandaardiseerd SAP-systeem: ze kunnen samen aan de slag.