Trespa International – SAP SuccessFactors

Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architecturale plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de beste ontwikkelaar van hoogwaardige panelen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en Scientific Surface Solutions. Om deze high-performance cultuur te behouden, is een sterke focus op Talent Management en een state-of-the-art HR-dienstverlening voor Trespa essentieel. Met deze Digitale HR Transformatie is de fundering gelegd voor een toekomstbestendige HR- dienstverlening.

Strategische doelstellingen

SAP SuccessFactors zorgt voor een strategische bijdrage aan de organisatiedoelstellingen van Trespa. Het doel was een Fit-for-the-Future HR landschap neerzetten, waarin Trespa compliant kan zijn, de groeiambities kan realiseren en bovenal de gewenste Employee Experience voor medewerkers en managers centraal kan stellen. En dat in  14 landen.

McCoy als partner

Trespa werkt met McCoy HR-Xperience vanwege onze end-to-end visie ‘More Than IT’ en de aanpak die we voor dit project ontwikkelden. We redeneerden vanuit processen en doelen van de business.

McCoy bracht veel HR expertise in het project, zodat alle kennis uit de hoofden kon worden gehaald. McCoy ondersteunde hierbij in de standaardisatie van beleid, arbeidsvoorwaardenregelingen en processen. Alle change management activiteiten werden door McCoy geleverd en hiermee kon Trespa van een BPO naar Inhouse HR Service afdeling bewegen met Self Service voor managers en medewerkers.

Het project

De personeelsadministratie zat bij een BPO-partner in Nederland. Hierdoor had Trespa geen controle en inzicht in de eigen workforce data. Ook kon HR niet langer garanderen dat alle data veilig werd behandeld en opgeslagen, een groot compliancy risico werd voorzien. Omdat de HR afdeling een internationale organisatie in 14 landen moet bedienen en er een enorme groei ambitie vanuit de organisatie ligt, werd dit een onhoudbare situatie voor HR. Daar kwam bovenop dat managers vanuit strategisch oogpunt meer eigenaar dienden te worden van hun eigen people agenda. Het is voor Trespa cruciaal is om nieuw Talent aan te trekken om aan de groeiambities te kunnen voldoen en er dient een duidelijke pay for performance cultuur neergezet te worden. Inzicht in workforce data is bovendien cruciaal.

Ze zijn daarmee een voorbeeld voor vele andere organisaties die een dergelijke HR transitie overwegen, maar worstelen met de vraag of ze dit wel moeten doen en/of wel aankunnen. Doen, zou Trespa zeggen: stap op de trein en ga, want het brengt je organisatie echt naar een ander niveau.

Sinds augustus 2020 werken we samen met McCoy aan de implementatie van de SuccessFactors Suite. Het McCoy team stond ons bij terwijl we een steile leercurve doormaakten. Ze hebben zich een échte partner getoond die ook in moeilijke tijden aan onze zijde blijft staan.Tanja Meyers, CHRO Trespa