Wefabricate SAP S/4HANA Public Cloud EWM

Wefabricate: in een korte tijd naar een toekomstbestendig SAP S/4HANA Public Cloud & EWM-systeem

De grensverleggende startup Wefabricate zorgt voor impact, want met hun baanbrekende ideeën brengen zij manufacturing naar een hoger niveau. In de afgelopen jaren heeft deze dynamische startup een indrukwekkende groei doorgemaakt. Daarbij waren de kernwaarden efficiënte, kwaliteit en snelheid altijd leidend. Zo ontstond de behoefte aan het stroomlijnen van (complexe) processen en het vergroten van hun aanpassingsvermogen. Kortom: het was tijd voor een nieuw ERP-landschap.

Twee bedrijven, één uitdaging

Met een toenemende vraag vanuit klanten en nog meer verwachte uitbreidingen op zowel nationaal als internationaal niveau, werd één ding duidelijk, de overstap kan niet wachten. Maar er was nog een reden: de ramp-up in augustus. Flinke uitdagingen en dat betekent een vlekkeloze implementatie. Wefabricate zocht een oplossing met een slimme standaard die direct geïmplementeerd kan worden binnen de organisatie. De best practices van S/4HANA Public Cloud bleken hiervoor de perfecte oplossing.

Waarom Wefabricate koos voor McCoy

Gedrevenheid en toewijding waren de sleutelwoorden voor deze implementatie. In de wereld van ERP is er geen gebrek aan implementatiepartners, alleen was niet iedereen bereid om from scratch te beginnen met een ‘greenfield-implementatie’. Maar wij houden wel van een uitdaging of twee. Met een duidelijke visie gingen we aan de slag.

Uitdagingen maar ook veel inzichten

Eerlijk is eerlijk, het was een hele klus. Met name omdat SAP S/4HANA Public Cloud een relatief nieuw product is, bleef het niet bij het in scope brengen van items en best practices doorlopen. Want wat bij on-premise vanzelfsprekend is blijkt in de cloud toch net anders te werken. Hieronder een aantal inzichten voor het volgende traject:

  • Diepgaande kennis: ondanks dat de SAP Best Practices uitgebreid gedocumenteerd zijn, is er vaak nog veel uitzoekwerk nodig om het moeiteloos te laten werken.

  • In ontwikkeling: technologische landschappen veranderen. Ook met best practices is het belangrijk om flexibel te blijven en rekening te houden met eventuele wijzigingen.

  • Een goede aanpak: overlapping tussen workshops, migratieactiviteiten en last-minute wijzigingen, laten zien hoe belangrijk een goede planning is.

  • Zet tijdig de juiste resources in: om een succesvolle overdracht en kennis te garanderen, is het belangrijk om op het juist moment te starten met de trainingen.

  • Nazorg: timing is belangrijk. Een korte voorbereiding en go-live vlak voor de vakantieperiode, zorgt voor een langere hyper-aftercare om stabiliteit te kunnen waarborgen.

Wat het nieuwe landschap hen opleverde

Ondanks alle uitdaging waren flexibiliteit en een pragmatische aanpak de gemene deler. En wat ons betreft een goede basis voor een succesvol traject. Door SAP S/4HANA Public Cloud te implementeren heeft WeFabricate nu een sterke basis voor de toekomst gelegd.

  • Dankzij MRP hoeven ze niet meer handmatig de materiaalbehoeftes te berekenen en kunnen ze proactief inspelen op een dynamische markt.

  • Processen zijn nu inzichtelijk en transparant.

  • Wefabricate heeft nu een cloud-systeem dat jaarlijks meerdere upgrades krijgt. Hierdoor zijn de nieuwste technologieën en applicaties beschikbaar en kunnen ze voortdurend innoveren.

  • Een partner met een solve-first-settle-later-mentaliteit.

Wil jij meer weten over SAP S/4HANA Public Cloud of ontdekken wat McCoy kan betekenen voor jouw organisatie? Neem contact op met Jan Laros.