Martijn de Coninck

Great Place to Work. McCoy werd er 3 jaar op rij beter van!

Heb je onderstaande banner al eens voorbij zien komen?

De hoogste McCoy Score ooit, dat gaat over het medewerkersonderzoek van Great Place To Work. Bij de ‘Great Place to Work 2019 Certified’ komt dit gemiddeld genomen uit op  83 %. McCoy scoort dus enorm hoog en dat is iets waarop we trots zijn. Dat is natuurlijk geweldig, helemaal als je in ogenschouw neemt dat het in de jaren daarvoor op respectievelijk 93% en 95% uitkwam.

Hoe kom je aan zo’n hoge score en wat zegt dit? Dat is een heel verhaal, namelijk over wie wij zijn. In de kern gaat het dan over cultuur, ondernemerschap & kwaliteit. De trust index geeft de  perceptie weer van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier. Kijk voor meer details gerust eens op werkenbijmccoy.nl

Een andere relevante vraag in deze context is de volgende: Hoe komt die stijgende lijn tot stand? Voor McCoy is Great Place To Work geen ‘one-off’ middel, waarbij je populair gezegd eenmalig de peilstok in de organisatie steekt. Vertrouwen, trots en plezier staan iedere dag hoog in het vaandel bij McCoy. En om nog beter te begrijpen wat er speelt bij onze collega’s is dit een andere manier om feedback op te halen en hier vervolgens mee aan de slag te gaan. GPtW biedt een goed framework waarmee je je ook kunt vergelijken met andere bedrijven. Deelnemen vereist uiteraard ook het concreet vertalen van feedback naar acties. Niet eenmalig maar juist op herhaling, zodat je ook daadwerkelijk inzicht krijgt in het effect daarvan. Zo hebben we dit jaar op basis van terugkoppeling van onze collega’s een aantal zaken op kantoor aangepakt. Er is een thuiswerkbudget beschikbaar gesteld en zijn we zeer actief aan de slag gegaan met de wens van velen om verder invulling te geven aan het thema purpose en vitaliteit.
 
En in de toekomst, nog hogere cijfers? Dat is absoluut geen zekerheid. De realiteit willen we in ieder geval onder ogen blijven zien. Waar nodig nemen we actie om zo het allerbeste en leukste bedrijf te blijven om voor te werken!