BLOGSALES & SERVICE
Hanifi Topcu

Welkom! Mijn naam is Hanifi Topcu en ik ben sinds 1 augustus 2022 actief als Functioneel Customer Service Consultant binnen McCoy. Ik neem je graag mee in een van mijn weken bij McCoy.

Maandag – Mastering yourself is true power

De maandagochtend heb ik gereserveerd om te studeren voor mijn certificering. Momenteel neem ik deel aan een traineeship met focus op SAP.  Het traject wordt tweeledig aangevlogen. Vanuit de theorie om de SAP basiskennis op gewenste niveau te krijgen en vanuit de praktijk om de opgedane kennis in combinatie met soft/- en hardskills over te brengen naar de klanten. 

Lunch! Met een groepje collega’s maken we een heerlijke wandelingen over Strijp-S. Het hoofdkantoor van McCoy & Partners bevindt zich in de dynamische wijk Strijp-S. Het voormalige bedrijventerrein, gevormd door oude Philipsfabrieken, is hedendaags een bruisend stadsdeel met hippe retailers, heerlijke eetgelegenheden en veel meer!

In de middag start ik met de voorbereidingen op de wekelijkse Report Out die ik op vrijdag presenteer aan de heavy weights binnen onze BU Sales & Service. Ik stel een presentatie samen waar ik  de recente trends en ontwikkelingen  van Customer Service/ Customer Experience toelicht. Zo blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen maar krijg ik ook de kans om te sparren met gelijk gestemde. 

Naast mijn traineeship, houd ik mezelf ook bezig met verschillende verbetertrajecten binnen McCoy. Dit kunnen complexe vraagstukken omvatten, maar ook simpele verbeteringen die betrekking hebben op de interne bedrijfsprocessen. Vandaag heb ik de recruitment-presentatie geactualiseerd en in een nieuw jasje gestopt! 

Dinsdag – “A leader is one who knows the way, goes the way, and shows the way”

Eén van de redenen waarom ik bij McCoy ben begonnen is omdat de ontwikkelingen van de McCoyan centraal staat. McCoy stelt je in de gelegenheid om te investeren in je persoonlijke ontwikkelingen. Eén van de mogelijkheden is het LIPP-Programma. De hele ochtend neem ik deel aan het programma: Leiderschap in Persoonlijke Presentatie (LIPP) Hoe kan ik mijn boodschap op een transparante manier overbrengen aan de eindgebruikers? Hoe kan ik ervoor zorgen dat onze klanten een klantbelevenis ervaren die de kwaliteit van de geleverde diensten van McCoy& Partners weerspiegeld? Als functioneel consultant moet ik namelijk met regelmaat binnen projecten presenteren. 

Vanuit de retorische driehoek benadering word je presentatievermogen op de proef gesteld. De cursus bestaat uit drie sessies en vindt plaats op de sfeervolle locatie bij Sectie-C te Eindhoven. Met een aantal McCoyans word je vanuit verschillende technieken uit je comfortzone gehaald. De training geeft jou de kans om te ontdekken waar jouw persoonlijke leiderschap ligt. Vandaag sluiten we de training af met een gezamenlijke lunch. Vervolgens rij ik naar huis om mijn werkzaamheden daar voort te zetten. 

In de middag krijg ik een uniek inkijkje in een projectmeeting voor een klant. Er is een klant waar ik aan de slag ga en ik mag alvast even proeven van de sfeer. Vanuit de vergadering krijg ik de kans om een opzet te maken voor het business partner management. Ik ga aan de slag met de mapping tussen de verschillende data en velden . Mijn eerste echte stappen bij een klant, gaaf!

’s Avonds rij ik door naar IJsselstein, want we gaan met het McVoetbal-team een potje voetballen! Periodiek organiseren we soortgelijke activiteiten voor de mensen die interesse hebben op een gezellige sportieve uitdaging en een gezellige derde helft!

Woensdag – Resistance is the first step to change

Vandaag staat de McImpact training met Genieke Hertoghs op het programma. Hoe kom je in het onbewuste brein van de ander, hoe kom ik in positie om invloed uit te mogen oefenen en welke pull/push-technieken kan ik hierbij toepassen? Dit zijn enkele vragen die worden beantwoord tijdens de McImpact training. Het leert mij op het juiste moment de juiste technieken toe te passen. Het is begrijpelijk dat men weerstand kan tonen bij vernieuwingen. 

Tijd voor lunch! Samen met de collega’s gaan we weer een stukje lopen op de Strijp-S. De middag heb ik weer gereserveerd voor de voorbereidingen op mijn certificering. Vandaag duik ik weer de theorie in en neem ik de opgedane kennis mee in de Report Out voor aankomende vrijdag!

Donderdag – Every moment is an experience 

Vandaag hebben wij met het Customer Experience Team een brainstormsessie georganiseerd. Met Bart, Wim, Marc en Mirjam analyseren we de trends en ontwikkelingen binnen het focusgebied van Customer Experience. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten het ieder moment het maximale kunnen halen met de SAP CX oplossingen?

Daarnaast zijn we vandaag gestart met het opzetten van een Webinar. In deze sessie zullen McCoy en SAP de strategieën, stappen en uitdagingen rondom deze transitie bespreekbaar maken. Ook werpen we, aan de hand van een snapshot of 'a day in the life of' (demo), een blik op de SAP Sales Cloud / Service Cloud en integratie naar SAP S/4HANA. Kortom, een programma vol waardevolle inzichten.

Vrijdag – Customer service shouldn’t just be a department; it should be the entire organization.

Naast de externe projecten, is het ook mogelijk om deel te nemen aan interne projecten binnen McCoy & Partners. Momenteel ben ik actief als Business Product Owner binnen een DevOps project. Hierbij ontwikkelen wij een Sales & Service Applicatie. De applicatie gaat functioneren als een kennisbank voor onze klanten. Aan de hand van dit proces willen wij de wensen van onze klanten beter in kaart brengen. Wij willen onze klanten simpelweg goed begrijpen. Customer Experience staat hoog in het vaandel bij McCoy, het is een kernwaarde van onze organisatie. 

In de loop van de middag start de weekly-meeting en evalueren we de uitgevoerde actiepunten en verdelen we de taken en verantwoordelijkheden. De stories worden gecreerd en de punten worden verdeeld. Het team bestaat uit een Developer, Project Manager, Scrum Master en een Business Product Owner. 

Einde dag en ik hoor dat het eerste (speciaal)bierflesje wordt geopend. Tijd voor een heerlijke afsluiter van een drukke werkweek!