BLOGSALES & SERVICE
Rutger Heijmerikx

A Week In The Life Of Marlou

Maandag start mijn week met de kick-off van de realisatiefase van het S/4HANA project bij Universiteit Maastricht. In dit project implementeert McCoy & Partners SAP S/4HANA en SAP Ariba aan de hand van Best Practices. Wij hebben net met succes de explore fase afgerond en starten nu met de daadwerkelijke inrichting van het systeem. Binnen het project ben ik onderdeel van het finance projectteam en richt ik het facturatieproces in.

Normaal gesproken zou de kick-off plaatsvinden in Maastricht, maar door de huidige maatregelen bel ik in vanuit Nijmegen via Teams. Tijdens deze kick-off maken we een planning voor de eerste sprint. De sprints duren drie weken en het is de bedoeling dat alles wat gepland wordt ook in deze drie weken afgerond en getest is. Na de kick-off start ik met de configuratie en voer ik de unit testen uit.

Dinsdag

Dinsdag starten we met een wekelijkse update call van het project. In deze Teams meeting zijn alle Finance projectteam leden aanwezig. Hier bespreken we de voortgang en status van het project. Dit keer komt het onderwerp testen aan bod. Na de update call ga ik verder met de configuratie van het systeem.

In de middag volg ik de McImpact training. McCoy & Partners biedt iedereen de mogelijkheid om soft- en hard skills van het consultant zijn te trainen en te verbeteren met behulp van trainingen die via McAdemy (@ Home 😉) worden aangeboden. Wekelijks kan ik mij inschrijven voor interessante trainingen en deze keer leer ik bij de McImpact training hoe ik als consultant (en in mijn dagelijkse leven) kan zorgen voor meer impact en minder weerstand. Heel erg interessant en leerzaam!

Woensdag

Woensdag werk ik voor mijn andere klant Lamb Weston / Meijer, een wereldspeler op het gebied van diepgevroren aardappelproducten. Bij Lamb Weston / Meijer help ik bij het oplossen van incidenten, het beantwoorden van vragen het doorvoeren van changes. Deze afwisseling tussen klanten zorgt voor een leuke diversiteit in werkzaamheden. Het verschilt per keer waar ik mee bezig ben en wat ik oppak. Vandaag behandel ik twee incidenten en start ik met de configuratie van een change waarbij ik een nieuwe toegangsvolgorde opzet.

In de pauze app ik nog even met mijn collega Wessel hoe laat en waar we zaterdag de mountainbike paden van Nijmegen gaan verkennen. Na de pauze heb ik een sessie gepland staan met de ontwikkelaar om de mogelijkheden van een aantal requirements door te spreken. Zo vertaal ik als functioneel consultant de requirements van de business naar technische oplossingen.

Donderdag

Donderdag start mijn dag met een digitale stand-up bij Universiteit Maastricht via Teams. Tijdens deze stand-up vertel ik wat ik afgelopen dinsdag heb gedaan, wat ik van plan ben om vandaag te doen en waarbij ik hulp nodig heb. In de loop van de ochtend heb ik een Teams meeting met de klant om specificaties van het facturatie formulier door te spreken. Als alles duidelijk is werk ik deze specificaties uit in een functioneel ontwerp die de ontwikkelaar kan gebruiken in een van de komende sprints om het formulier op te bouwen.

Na de lunchwandeling met mijn collega Anne ga ik weer verder met de configuratie die deze sprint afgerond moet worden.

Vrijdag

Vrijdag start ik mijn ochtend niet zoals gewoonlijk met een krant en een wandeling, maar stap ik al vroeg in de auto richting Eindhoven. Ik ga namelijk weer een dag op kantoor werken. Ik vind het fijn om weer een keer op kantoor te zijn, omdat ik dan enkele collega’s spreek die ik in deze tijd alleen nog maar online heb gesproken sinds ik bij McCoy werk. Ik start mijn dag met het behandelen van changes voor Lamb Weston / Meijer. Ik heb een meeting gepland staan met een key user om een change aanvraag door te spreken. Na deze sessie bepaal ik de impact en maak ik het functioneel ontwerp op voor de ontwikkelaar.

In de middag ben ik druk bezig met activiteiten voor ons YouTube kanaal McCoy TV. Op dit kanaal plaatsen wij filmpjes van McCoy collega’s met uitleg over een SAP-onderwerp, gecombineerd met praktijkvoorbeelden en demo’s. Vandaag ben ik de regisseur en zorg ik ervoor dat mijn collega het filmpje kan opnemen.

Ik sluit mijn week af met de wekelijkse McNxt meeting, waarin wij workshops, trainingen, borrels en andere activiteiten bedenken en organiseren voor alle andere jonge McCoyans. En aan het eind van deze week kan de digitale vrijdagmiddagborrel natuurlijk niet ontbreken!