BLOGSUPPLY CHAIN MANAGEMENT
Rutger Heijmerikx

A week in the life of Nick

Maandag start ik de werkweek thuis om de files te vermijden. Met een kom havermout zit ik achter de laptop en werk ik mijn mailbox bij. Na de ochtendspits rijd ik naar de locatie in Amsterdam van mijn klant Alliander. Daar aangekomen start het teamoverleg van het team met SAP consultants waarin ik zit. Na het overleg los ik wat incidenten op, beantwoord ik gebruikersvragen en werk ik verder aan het functioneel ontwerp van een change voor de logistieke afdeling van Alliander.

Door onder andere de opkomst van zonnepanelen, windmolens, warmtepompen en laadpalen en het gebrek aan beschikbaar technisch personeel staat de tijdige uitvoering van Alliander’s werk aan hun elektriciteitsnet onder druk. We helpen Alliander om meer werk met hetzelfde aantal werknemers te verzetten, door processen te versimpelen en waar mogelijk te automatiseren middels SAP. Aan het eind van de werkdag app ik mijn coach-on-the-job Ruud. “Morgen 15.00 bij de carpoolplek, toch?”. Ruud reageert bevestigend.

Dinsdag

Dinsdag heb ik een spannende planning. Ik volg namelijk de zesdelige training Leiderschap In Persoonlijk Presenteren. In een theater(!) doen we oefeningen over stem, houding en andere non-verbale communicatie. Daarna trainen we onze presentatie-skills door korte presentaties te geven en voorzien we elkaar van feedback.

Dit is al de derde training die ik volg sinds mijn start bij McCoy & Partners. Onder de naam McAdemy biedt McCoy een groot en afwisselend aanbod van cursussen en trainingen aan. Ik maak van dit aanbod graag gebruik, omdat het me helpt in mijn ontwikkeling in mijn vakgebied en als professional in het algemeen.

Zoals de dag ervoor met Ruud afgesproken meld ik me na de training op de carpoolplek om vervolgens naar Schiphol te rijden. In het vliegtuig bereid ik me voor op mijn examen om me te certificeren in SAP Sourcing & Procurement in S/4HANA. Een paar uur later komen we aan in ons hotel in Dublin, net op tijd voor de tweede helft van Liverpool – Barcelona (onder het genot van een ‘pint of Guinness’).

Woensdag

Woensdag begint ons tweedaags bedrijfsbezoek aan Irish Distillers. Deze in Ierland gevestigde klant produceert onder andere Jameson Whiskey. We organiseren een workshop over inkoop. Er wordt verwacht dat de werkdruk op het purchasing team van Irish Distillers de komende jaren sterk toe zal nemen en daarom willen zij verschillende manuele taken automatiseren.

Om die reden presenteren Arjen (mijn business unit lead) en ik over het gebruik van scheduling agreements en quota arrangements. De oplossing lijkt goed te worden ontvangen en we spreken af om op korte termijn een trial te doen met één productgroep. De werkdag eindigt met een overleg van Arjen met managers van Irish Distillers over de S/4HANA implementatie die over een paar maanden gaat starten. We krijgen van onze contactpersonen bij Irish Distillers de tip om die avond naar een sportsbar in de stad te gaan. Daar kijken we die avond de halve finale van Ajax tegen Tottenham Hotspurs.

Donderdag

Donderdag volgt een volgende workshop bij Irish Distillers. Verschillende ingrediënten van hun whiskeys worden door hun productielocatie afgeroepen bij een andere locatie. De aantallen en delivery schedule wordt nu handmatig bepaald, maar dit willen we automatiseren middels MRP (een voorraad behoefte planning oplossing van SAP). Ruud en ik presenteren onze oplossing. Verschillende actiepunten uit deze meeting kan ik weer oppakken zodra ik terug ben in Nederland. Die avond hebben we wat vertraging op het vliegveld van Dublin. Dat geeft me de kans om me weer voor te bereiden op het examen voor mijn certificering. Ik lig pas om half twee ’s nachts in bed.

Vrijdag

Vrijdag ochtend zet ik geen wekker, omdat ik pas midden in de nacht thuis kwam. Ik begin de werkdag thuis en werk mijn mailbox en openstaande incidenten van Alliander bij. Ik check de uitgevallen purchase requisition goedkeur-workflows. Het zijn er nul. Dat is goed nieuws, omdat ik samen met een developer vorige week een wijziging heb doorgevoerd om deze uitval te verminderen/voorkomen. Daarna stap ik op mijn fiets en rijd ik naar kantoor.

Op vrijdag is het vaak druk op ons kantoor en praat ik met collega’s bij over wat zij bij hun klanten doen en ervaren. Daarna overleg ik met Arjen en we verdelen de openstaande acties uit onze purchasing workshop bij Irish Distillers. Vervolgens hebben we een afspraak over McNxt. McNxt is een nieuw initiatief binnen McCoy om (de groeiende groep 😊) jonge McCoyans – tot en met dertig jaar – aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden.

Ik vind het leuk om niet alleen voor onze klanten te werken, maar om ook deel te nemen aan dit interne project. Dit geeft me de kans om mee te denken en invloed te hebben op de toekomst van McCoy. Na de meeting sluit ik mijn laptop af en fiets ik naar huis voor een relaxt weekend met mijn vrienden, familie en vriendin.