BLOGBUSINESS INTELLIGENCESAP S/4 HANA
Joury Jonkergouw

Aan de slag met Embedded Analytics!

Steeds meer SAP klanten zijn bezig met S/4HANA. Of het nu gaat om een Greenfield implementatie of het migreren van bestaande ECC omgevingen. Vroeger werd een Business Intelligence team pas ingeschakeld als een (nieuw) ERP systeem geïmplementeerd was. Veel te laat! Omdat Embedded Analytics een integraal onderdeel is van S/4 moet het ook een prominente plek krijgen tijdens een S/4 implementatie.

Een van onze klanten, Stedin, begrijpt dit en wilt graag vooroplopen op de troepen. Zij hebben McCoy ingeschakeld om aan deze hulpvraag te voldoen. Het doel: theorie & (praktische) handvaten krijgen over het toepassen en positioneren van Embedded Analytics binnen hun organisatie en landschap. Gedurende een twee-daagse workshop heeft McCoy hen begeleid door de verschillende onderdelen door te nemen. 

Op de eerste dag is er gestart met het exploreren van de nieuwe Fiori-omgeving waar eindgebruikers mee te maken krijgen. Een andere manier van werken ten op zichte van de traditionele SAP interface. Het biedt op het gebied van self-service BI een hoop mogelijkheden aan Business Users en Analytics Specialists.

Op dag twee is er gefocust op de techniek. Onder de motorkap van S/4 is er veel veranderd. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, maar ook een hoop vraagtekens. Denk aan vragen zoals: hoe moet Embedded Analytics gepositioneerd worden ten opzichte van bestaande BI-architectuur? Bij wie liggen welke verantwoordelijkheden? Allemaal vragen die met behulp van theorie en hands-on oefeningen zijn beantwoord.

Wil jouw organisatie wat betreft Embedded Analytics ook vooroplopen op de troepen van een S/4HANA implementatie? Is er interesse in een op maat gemaakte training Embedded Analytics? Kijk op McCoy | Intelligent Analytics, neem contact op met joury.jonkergouw@mccoy-partners.com of vul het formulier hieronder in. Wie weet is jouw organisatie binnenkort trotse bezitter van een "Certicate of Achievement".

 

Aan de slag met Embedded Analytics in SAP Fiori?

We helpen je graag op weg! Download hier de whitepaper: Aan de slag met Embedded Analytics