BLOG
Bart de Bijl

Afwisseling en de vrijheid om te doen wat nodig is

Afwisseling. Dat is in 1 woord wat mijn rol als salesmanager binnen McCoy zo leuk maakt. Ik beweeg me binnen de domeinen EWM, Ariba en S/4. Kom bij de meest uiteenlopende bedrijven met de meest uiteenlopende producten over de vloer. En ik ben ook inhoudelijk betrokken bij business processen en reken met de klant en ons team business cases door. Kortom: het is zoveel meer dan alleen ‘sales’.

Naast de afwisseling is vrijheid een tweede reden dat ik plezier heb in mijn werk. Het uitgangspunt is hier dat iedereen doet wat nodig is om een succes te maken van onze samenwerking met klanten. Dat past goed bij mij: ik rapporteer liever niet iedere week over wat ik ga doen en heb gedaan. Stel dat ik besluit een andere aanpak te kiezen bij een klant omdat de situatie daarom vraagt. Dan is die vrijheid er gewoon, ook ondersteund door het MT. Dat leidt denk ik juist tot meer succes. 

Door die successen profiteren we als salesteam van een vliegwieleffect. Ik durf potentiële nieuwe klanten naar elke bestaande klant van ons te rijden voor een gesprek over de samenwerking met McCoy. Natuurlijk gaat niet elke go-live vlekkeloos, maar we brengen elk project ‘thuis’ en lossen het op. Of dat nou op zondagochtend is of niet.

Intern doe ik eigenlijk ook een soort sales aan de business units. Uiteindelijk moet ik wel iets verkopen wat voor hen werkt in de uitvoering en waar ze enthousiast van worden. Zij dagen mij uit op inhoud. En om soms gewoon het lef te hebben de klant tegendraads te adviseren over een beter alternatief. Een deal organiseren, de juiste mensen beïnvloeden en heel McCoy inschakelen daarvoor, en dat we dan horen dat wij de opdracht krijgen: I love it when a plan comes together.