NEWS
Amber Smeulders

Altijd iets te vieren: een terugblik op de successen van Q2 2023

Nieuw kwartaal, nieuwe successen. Zo doen we dat bij McCoy. Uiteraard was er ook in het tweede kwartaal van 2023 weer genoeg te vieren. Van succesvolle Go-Lives naar nieuwe klanten tot het bezoek van onze Filipijnse collega’s aan Nederland. Alles wat we meemaken vertellen in een enkel blog is vrijwel onmogelijk, maar deze successen willen we graag met jullie delen:

Succesvolle Go-Lives

Wefabricate: SAP S/4HANA Cloud-implementatie in minder dan drie maanden

In minder dan drie maanden implementeerden wij SAP S/4HANA Cloud (public edition) en SAP BTP Greenfield bij Wefabricate. Wij zijn trots op ons partnership met dit snelgroeiende bedrijf in de maakindustrie met écht innovatieve producten en hun unieke missie. Een mooie samenwerking tussen de flexibele en pragmatische mensen van Wefabricate en onze cloud consultants. Houd onze eventpagina in de gaten, want in oktober vertellen we je samen met Wefabricate meer over dit unieke project.

Damen Services: een SAP-implementatie waarin de mens centraal staat

Een SAP-implementatie voor een scheepsbouwbedrijf dat over de hele wereld opereert is een hele uitdaging, maar zorgen dat alle eindgebruikers het omarmen is een tweede. Change Managers Jacobien de Lange en Kimberly van Ooijen stelden de mensen centraal en zorgden voor een succesvolle implementatie. Met toewijding trainden zij de key- en senior users, die op hun beurt de eindgebruikers opleidden. In deze dynamische omgeving werd elke eindgebruiker zorgvuldig ondersteund en begeleid.

Vivara: een sterk fundament voor toekomstige groei

Na een weekend intensieve samenwerking, gingen we op 1 mei succesvol live met S/4HANA bij Vivara, producent van natuurbeschermingsproducten, en partner van o.a. Natuurmonumenten. Om hun groeiambitie te realiseren was een efficiëntieslag en dus een digitaliseringsslag nodig. In nauwe samenwerking met Vivara realiseerden wij een gloednieuw S/4HANA-systeem in de Cloud. Het hele administratieve proces van inkoop, productie, logistiek, magazijnen, commercie en financiën is nu ondergebracht in één omgeving. S/4HANA is de eerste stap in Vivara’s digitale transformatie, een stabiel fundament voor hun operationele processen en dus de basis voor hun verdere groei.

T-Mobile Nederland: een succesvolle implementatie in twee fasen

Met de afsplitsing van T-Mobile van de Deutsche Telecom, was het voor T-Mobile noodzakelijk om een eigen applicatie voor contractmanagement te implementeren. Met beperkt beschikbare tijd voor het implementeren van Ariba Contract Management en de migratie van de contractdata vanuit de OneSource-applicatie van de Deutsche Telecom was dit een uitdaging. Belangrijk hierbij was het bekend worden en omarmen van de nieuwe oplossing door de T-Mobile gebruikers. De adaptatie werd in twee fasen uitgevoerd. Sourcing ging live in januari, waarop Contract Management volgde in februari. Ten slotte gingen Supplier Lifecycle Management en Risk Management live in juni. Een succesvolle implementatie, ruimschoots binnen budget!

NS: stabiele go-live met weinig nazorg

Niet alles hoeft revolutionair te zijn. Voor NS bleven wij dicht bij de standaardoplossing. Het grote voordeel? Dankzij deze rustige en stabiele go-live van Ariba Guided Buying was er weinig nazorg nodig. Doordat we tijdens de implementatie eens per drie weken de implementatie toonden aan de eindgebruikers kon de terugkoppeling al in een vroeg stadium verwerkt worden. En met succes! Op het juiste moment waren de contracten voor Ariba Guided Buying beschikbaar.

DSM: Extra waarde toevoegen aan Ariba Direct Sourcing

Bij DSM ging op 1 juli de laatste regio live met Ariba Direct Sourcing. Wij voegden extra waarde toe bij DMS door ze te ontzorgen met het organiseren van hun Sourcing Events. Hoe? Team McCoy Manilla nam voor dit unieke project drie regio’s met maar liefst 18 events op zich. Deze dienstverlening en kennis van Sourcing & Contractmanagement nemen we met ons mee om om de toekomst nog meer waarde uit het Ariba-platform te halen voor onze klanten.

Nieuwe klanten

Gemeente Utrecht: SAP S/4HANA standaard tenzij…

McCoy heeft de aanbesteding voor S/4HANA voor de Gemeente Utrecht gewonnen. Het huidige on-premise SAP ECC systeem van de gemeente bevat een hoop maatwerk. Het vergroten van het adaptief vermogen en het verbeteren van de time-to-market zijn de belangrijkste doelstellingen. Ons antwoord? Rise met SAP S/4HANA Private Cloud.

Nog meer successen

Van Great Place to Work® naar Best Workplace®

Na vier jaar op rij tot Great Place to Work te zijn benoemd gingen we dit jaar een stapje verder. McCoy werd op 2 juni verkozen tot Best Workplace, waarmee we behoren tot de top 40 van beste werkgevers van Nederland!

Team McCoy Manila in Nederland

Onze Filipijnse McCoyans bezochten ons kleine kikkerlandje. Tijdens hun bezoek van twee weken werkten ze samen met hun Nederlandse collega’s en maakten zij face-to-face kennis met hun klanten. Zo bezochten zij Vivara, Marel, MSD, Wefabricate, MCB en Lamb Weston / Meijer Broekhuizenvorst. En natuurlijk hebben ze met ons haring en Bossche Bollen gegeten!

McTalent: De SAP-talenten van morgen voor onze klanten

Na een succesvolle pilot bij een van onze opdrachtgevers, gaat McCoy verder doorpakken met het opleiden van SAP-talenten voor onze klanten. Na een opleidingsprogramma en 1 jaar hands-on ervaring bij een van onze opdrachtgevers, gaan de talenten aldaar in dienst. McCoy heeft Remi van Buul aangetrokken om deze dienstverlening verder uit te bouwen. Op 1 oktober start de nieuwe lichting McTalents met het opleidingsprogramma. Op dit moment sorteren we in de domeinen SCM, Finance & BI/Data. Interesse? Neem dan contact op met Remi via: remi.van.buul@mccoy-partners.com