BLOGSUPPLY CHAIN EXECUTIONSAP EXTENDED WAREHOUSE MANAGEMENT
Robin Siemons

Zo behoud je overzicht in het magazijn met SAP Extended Warehouse Management!

Weinig overzicht in processen, informatie die overal verspreid staat, inefficiënte werkwijzen. En ga zo maar door. Wij zien het als SAP EWM consultant nog te vaak. En het blijft een lastig fenomeen. Dus wat kan je hieraan doen? Hoe behoud je overzicht in je processen en hoe creëer je een beheersbaar magazijn?

Het antwoord is simpel: met de Clean Desk Cockpit. Want een gebrek aan controle en transparantie is al een uitdaging. Maar het is nog lastiger tijdens een go-live. Want juist met verschillende stakeholders, gebruikersproblemen en wijzigingen, heb je structuur en overzicht nodig. En daarom hebben we de Fiori App “Clean Desk Cockpit” ontwikkeld.

Clean Desk Cockpit: de term is afgeleid van Clean Desk Policy. Maar in dit geval gaat het om een tool die een dashboard toont met real-time informatie over belangrijke objecten. Deze objecten moeten dagelijks worden gemonitord. Het dashboard geeft niet alleen een goed overzicht van de processen maar legt ook de pijnpunten van het magazijn bloot. Op deze manier kunnen kleine (onzichtbare) uitdagingen eenvoudig en snel worden opgelost.  Daarmee voorkom je dat uitdagingen zich opstapelen en er een probleem ontstaat.

Zoals je in het bovenstaand screenshot ziet, worden de objecten weergegeven in cards. Elke card toont de status van een specifiek object. Deze kun je makkelijk zelf rangschikken. Daarnaast worden de objecten gevisualiseerd met kleurcodes en grafieken om een duidelijk beeld te schetsen. Heb je meerdere magazijnen onder je hoede? Dat is geen probleem. Je kunt meerdere locaties aan de app toevoegen.

In totaal zijn er 13 objecten die standaard worden meegeleverd. Dit zijn de meest gangbare objecten die belangrijk zijn voor vrijwel elk magazijn. Specifieke wensen en uitbreidingen kunnen eenvoudig worden toegevoegd, omdat de app gebruikt maakt van standaard SAP-technologie.

Operationele processen optimaliseren? Snellere doorlooptijden? Verbeterde (orderpick)processen? Het is allemaal mogelijk met de Clean Desk Cockpit. Wil jij meer weten over deze oplossing? Wij vertellen je er graag meer over.