BLOGINTEGRATION
Bart Braken

Waar het voor mij begint met een voorzichtige interesse, lijkt er bij McCoy een grote drive te zijn om Mendix-oplossingen frequenter aan te bieden. Al snel volgt er een kennismaking. Na een goed gesprek met Mendix Developer Sven Spierings, sta ik te popelen om verdere mogelijkheden te bespreken. Al snel lijkt de voorzichtige interesse te veranderen in een concrete toekomst.

Een aanloop naar iets nieuws 

Waarom is Mendix de toekomst van ontwikkeling? Of in mijn geval, wat doet Mendix en hoe past het bij mensen zoals ik, is een vraag die ik mezelf het afgelopen jaar regelmatig heb gesteld. Als afgestudeerde student in Business Innovation leek het aanvankelijk niet logisch om een ontwikkelaar te worden. In mijn situatie had ik echter de drang om nieuwe manieren van waardecreatie voor klanten te creëren, om toekomstbestendig te zijn. 

Ontwikkeling was slechts een manier om processen te optimaliseren of applicaties vorm te geven. Maar toen ik in aanraking kwam met Mendix, voelde ik me nog nooit zo verkeerd over mijn standpunt, of beter gezegd, over 'de nieuwe manier' van het integreren van geweldige oplossingen zoals SAP S/4HANA en andere platforms en het ontsluiten van data. Dit sluit uitstekend aan bij de servicegerichtheid van McCoy. Daarnaast biedt dit de ideale oplossing voor gegevensintegratie via verschillende kanalen. 

Mendix ontmoet McCoy

Na een burn-out en een lange zoektocht staan er voor mij twee dingen centraal: een goede werkgever en een baan waar ik niet mee wil stoppen. Dit alles is te vinden in het warme bad genaamd McCoy: een organisatie waar de mens centraal staat en waar ontwikkeling gestimuleerd wordt.

Omdat ik in de aanloop naar mijn nieuwe functie bij McCoy ben begonnen met het behalen van mijn Rapid beginners-certificaat, is de basis al aanwezig. Op dit punt ben ik in staat om applicaties te ontwikkelen, problemen op te lossen, samen te werken in teams en Mendix-applicaties te beheren.

Maar je bent nooit klaar met ontwikkelen (pun intended). Na het behalen van mijn eerste certificaat ben ik begonnen met het behalen van de Mendix Intermediate certificering, die is inmiddels ook binnen! Daarnaast volg ik interne trainingen en werk ik aan interne projecten om als ontwikkelaar en consultant te groeien.

Zo wordt de theorie ondersteund door concrete praktijkopdrachten. Een van deze opdrachten is bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuwe intake-applicatie voor onze Business Unit Sales & Support.

In de afgelopen maanden heb ik onder andere een functioneel proces ontwikkeld waarmee klanten specifieke vragen kunnen indienen, zodat Sales & Service deze klanten nog doelgerichter van dienst kunnen zijn.

Focus op nieuwe kansen

We zijn nu druk bezig met het verder uitbouwen van ons team en onze propositie. Daarbij onderzoeken en analyseren we verschillende kansen op de markt. Ook hierbij blijkt mijn studie Business Innovation een goede basis!

Dit leerzame proces, waarin aspecten zoals verkoop, kansanalyse en het zoeken naar zowel interne als externe vraagstukken centraal staan, heeft onze vastberadenheid om succes te boeken nog nooit zo hoog gemaakt.

Ben jij ook benieuwd of Mendix iets voor jou is of wil je gewoon even praten over een Mendix-oplossing? Neem contact op met Bart Braken.

Ben jij al een Friend of McCoy?

Als innovatiepartner willen wij graag blijven inspireren. Daarom delen wij graag onze meest relevante content, evenementen, webinars en andere waardevolle updates met jou.