Bart de Bijl

De proeftijd overleefd!

Inmiddels ben ik bijna twee maanden met veel plezier in dienst van Mccoy & Partners. Ik ben heel blij dat ik tijdens mijn zoektocht uiteindelijk voor McCoy heb gekozen. De kennismakingsgesprekken waren ontspannen en inspirerend. Ondanks dat McCoy voor mij geen onbekende club was, waren de gesprekken verhelderend en gaven ze mij een beter beeld van wat McCoy een uniek bedrijf maakt. Dat zijn veel zaken, maar het belangrijkste is toch wel dat McCoy open en platte bedrijfscultuur heeft. Na twee maanden kan ik zeggen dat ik drie dingen bij McCoy heb gevonden die ik zelf belangrijk vind in mijn werk, te weten; professionaliteit, plezier en passie voor je vak.  

Bij McCoy staat professionaliteit hoog in het vaandel. Om klanten goed te kunnen helpen is het belangrijk dat je onderdeel bent van een team waarop je kunt vertrouwen, maar wat ik ook belangrijk vind is dat je kwaliteit vooropstelt. Samen met de klant wordt naar de beste oplossing gezocht, zodat de klant echt op de oplossing kan bouwen. McCoy heeft daarnaast als tag-line “Simply”. Ik vind dat als je iets predikt, je zelf ook het voorbeeld moet geven. Dat doet McCoy ook door het backoffice uit te besteden en op het gebied van IT omarmen ze de bring your own device filosofie. Talk the talk, walk the walk, daar houd ik van!

Wie met plezier werkt, doet zijn werk beter. McCoy heeft veel aandacht voor haar mensen. Kort nadat ik het contract getekend had werd ik al snel gewezen op de jaarlijkse 4-daagse wintersport; McSnow. Als fanatiek skiër klonk mij dat natuurlijk als muziek in de oren. Het enige nadeel was dat het niet echt goed in mijn agenda paste. Bij McCoy gaven ze aan dat dit de beste onboarding was die je je kon bedenken. Inmiddels zijn we weer terug van de skitrip en het was geslaagd! Bij McCoy begrijpen ze dat een consultancy bedrijf een mensen bedrijf is, dus niet alleen de klant staat centraal maar ook de medewerker staat centraal.

Wat mij als laatste al snel opviel bij McCoy, is dat je met mensen samenwerkt die dingen doen die ze leuk vinden om te doen. Ik merk het bijvoorbeeld aan de manier waarop er gesproken wordt over de producten waaraan we werken, of het nu gaat over UX, BI of SCM. Iedereen is trots op wat hij of zij doet en heeft hart voor zijn vak.

Kort samengevat: ik voel me een trotse McCoyan!

Ps. McCoy kent geen proeftijd, dat maakte een overstap alweer makkelijker!