Mirjam Verzijl

Een BIG Event als vanouds

Sinds lange tijd mochten we ons weer begeven tussen vakgenoten, live deelnemen aan sessies en ons volledig onderdompelen in de sfeer van een business event. Het Big Event vond dit jaar plaats in Igluu, een bruisende locatie in Eindhoven. Hier vertelden diverse C-level sprekers over de nieuwste SAP-oplossingen en implementaties. Het thema draaide rondom ‘life after Corona’, met topics over hoe onze wereld eruit ziet na Corona en wat heeft dit nou heeft betekend voor de Business.

Aftrap met Mathijs Bouman

We trapten het event af met de keynote van Mathijs Bouman die vertelde over de huidige economische situatie. Daaropvolgend vond het CIO panel plaats en tijdens dit gesprek gaven Mathijs Zwart, Maurice Rijnen en Kurt de Ruwe inzicht in het samenkomen van business en IT.

Break-out ronde 1: Vitens, Irish Distillers, Celonis en ASML

In de eerste ronde van de break-out sessies stonden sprekers van onder andere Vitens, Irish Distillers, Celonis en ASML op het programma. Vitens vertelde over de samenwerking met McCoy en het ontwikkelen van een Strategisch Personeelsplanning Dashboard (SAC). Een SuccessFactors add-on dat voor klanten verdere analytics mogelijkheden biedt op hun bestaande SuccessFactors omgeving.

Voor Irish Distillers begon het na hun S/4 implementatie pas. Het nieuwe platform gaf voor IDL de mogelijkheid om efficiënter gebruik te kunnen maken van beschikbare resources. Tijdens deze sessie gaf de implementatie van Advanced Production Planning een mooi voorbeeld van hoe processen kunnen worden geautomatiseerd/geoptimaliseerd.

Naast Irish Distillers en Vitens kwam onze Process Mining partner Celonis aanbod. Zij vertelden over data. Data brengt je bedrijf verder was de boodschap. Het moet beslissingen, acties en automatisering aansturen. Celonis presenteerde het Execution Management System (EMS), een platform en volledige suite met apps die de wijze waarop bedrijven werken compleet veranderd. De sessie toonde de ongekende mogelijkheden van process mining en real-time data ingestion met de intentie om bedrijven nog succesvoller te maken.

ASML vertelde over de Asset Management Cloud oplossing en toepassingen. In deze sessie gaven zij samen met McCoy richting aan business uitdagingen.

De veranderende wereld waarin we ons momenteel bevinden vraagt om een geoliede supply chain. Onze collega’s Jacques Scheutjes en Carla Gomez Subils positioneerde integrated business planning en hoe deze oplossing bedrijven kan ondersteunen.

Break-out ronde 2: Royal FloraHolland, DSM, Liander en MS Schippers

Na de eerste break-out sessies was het tijd voor een lunch met daaropvolgend de tweede ronde break-out sessies. De tweede ronde presentaties draaiden rondom de thema’s Agile, Procurement, Warehouse Management en Beheer van IT met sprekers van Royal FloraHolland, DSM, Liander, MS Schippers en McCoy.

In de lichttoren van Igluu vond de sessie van Project Management plaats. Hierin gaven Hein van den Heuvel en Mario Roovers van McCoy inzichten in welke mindset en competenties cruciaal zijn voor een succesvolle SAP implementatie in een agile omgeving.  Hier kwam de noodzaak van het hebben van een agile-mindset naar boven.

Voor velen van ons zorgde Corona voor veel remote werken. Remote werken resulteerde in een vraag naar gestroomlijnde inkoopprocessen. Daarnaast kan het maken, beheren en opvolgen van RFP’s en RFI’s tegenwoordig veel eenvoudiger. In de sessie over SAP Ariba Guided Sourcing & Enable Now gaven DSM en McCoy een presentatie over hoe zij deze sourcing oplossing hebben ingericht. De conclusie? Online collaboratie met collega’s is noodzakelijk om succesvol te zijn.

Elke implementatie is een leercurve en dit werd toegelicht tijdens de warehousemanagement sessie. De samenwerking met Liander en MS Schippers gaf antwoord op de hoofdvraag: wat komt er allemaal op je af bij het in bedrijf nemen van SAP EWM?. De lessons learned en de belangrijkste vervolgstappen gaven dit goed weer. De hoogtepunten van de break-out sessie bevonden zich in het gebied van Intelligent Logistics en de SAP EWM oplossing.

En hoe zit het dan eigenlijk met het IT beheer? Want een van de grootste voordelen van Cloud oplossingen tegenwoordig is het feit dat je geen onderhoud hebt? Maar is dat dus echt zo? In samenwerking met Royal FloraHolland deelde Gijsbert Boor, Manager Procurement zijn ervaring over het beheren van de cloudoplossingen Ariba en Successfactors. Waarbij er aandacht werd gegeven aan procesoptimalisaties, gebruikersondersteuning en master data.

Naast al deze mooie verhalen stond ook Ilse Wouters op ons Big Event. De workshop van Ilse Wouters gaf de impact weer van storytelling in combinatie met de ethos-pathos-logos techniek en met haar eigen Branie & Bravoure techniek. Communicatie en leiderschap stonden centraal tijdens deze enerverende workshop vol nieuwe inzichten voor de bezoekers.

Afsluiting met netwerk diner en borrel

Het Big Event behandelde verschillende thema’s op het snijvlak van Business en IT. Corona heeft veel impact gehad op ons allen en dit gaf zich weer in de klantverhalen die aanbod kwamen tijdens ons event. Deze mooie dag werd afgesloten met een netwerk diner en een ouderwets gezellige borrel.

Bekijk de aftermovie

 

Heb je nog vragen of kunnen we met je meedenken over jouw (SAP) Life after Corona? Neem gerust contact op.

We hopen jullie volgend jaar graag te mogen verwelkomen tijdens het BIG Event van 2022!