BLOG
Wessel Verheijen

Een eigen ‘bro’ als je start bij McCoy

Een paar jaar geleden landden starters bij ons tussen 100 zwaargewicht, ervaren SAP consultants. Aan de ene kant mooi: je trekt je snel op aan meer ervaren collega’s. Tegelijk miste onze jongere garde bepaalde ondersteuning. Dus riepen we McNXT in het leven, waarvan ik één van de aanjagers ben.

McNXT is veel meer dan een borrelgezelschap, al drinken we ook zeker regelmatig een biertje samen. We helpen collega’s onder de 30 om hun weg te vinden binnen McCoy. Daarvoor hebben we het BROgram: starters krijgen een buddy waarbij de BU-lead vooraf inschat of de persoonlijkheden klikken. Dat is vaak een mede-McNXT’er, maar inmiddels werpen ook oudere McCoyans zich op als ‘bro’.      

Via McNXT organiseren we ook softskilltrainingen zoals presenteren en timemanagement. Ook doen we dingen rondom persoonlijke ontwikkeling, van tips voor beleggen tot goed in je vel zitten. Dat is voor meer senior collega’s vaak al gesneden koek, terwijl het de jongere garde helpt om een topconsultant te worden.

Ik wist dat we echt serieus werden genomen toen ik tijdens een Synergy meeting zendtijd kreeg om het hele bedrijf over McNXT te vertellen. Sindsdien staan we als vast onderdeel op de agenda bij deze kwartaalmeeting. Ik vind het vooral lekker dat er geen rem op zit: we maken creatieve plannen en die hoeven niets met SAP te maken te hebben.