BLOGSUPPLY CHAIN EXECUTIONSAP S/4 HANA
McCoy

Een goudmijn in je eigen achtertuin/Yard

Stel je voor… je komt ’s avonds laat thuis, je wilt de auto in de garage zetten, maar bent de afstandsbediening kwijt! Zou het niet veel prettiger zijn wanneer de garagedeur automatisch opengaat op basis van je kenteken?

Stel je voor… je organiseert een groot event en je moet al je gasten 1 voor 1 uitleggen waar ze mogen parkeren en hoe ze zich kunnen aanmelden. Zou het niet veel eenvoudiger zijn wanneer je gasten simpelweg kunnen inchecken en automatisch worden geïnformeerd over de verdere ins en outs?

Bij veel logistieke bedrijven doen bovenstaande situaties zich dagelijkse voor. De yard activiteiten – bewegingen tussen de poorten, de parkeerplaatsen en de deuren – zijn in veel gevallen nauwelijks geregeld. De yard is in zeker zin het meest genegeerde logistieke gebied van de gehele supply chain. Dat maakt de yard een goudmijn aan kansen voor je bedrijf!

Wat is SAP Yard Logistics dan?

Soms liggen de meest simpele antwoorden gewoon voor onze neus. Met SAP Yard Logistics kunnen veel van deze processen eenvoudig worden geautomatiseerd. SAP Yard Logistics (YL) simplificeert en stroomlijnt het managen van je yard, en alles wat daaraan gekoppeld is. Of het nou de poorten, weegschalen, trucks, containers of treinyard zijn, YL maakt het mogelijk om de verwerkingstijd van alle processen rondom de yard-activiteiten sterk te reduceren. Daar bovenop biedt het vele mogelijkheden om deze te integreren met uw transport-, magazijn- en logistieke flows.

Welke voordeel heeft SAP Yard Logistics voor mij?

U heeft geen vracht- of treinyard nodig om yard processen te verbeteren en de efficiëntie daarbinnen te verhogen. Er zijn veel praktische invullingen gebaseerd op onze eigen ervaringen. Om terug te komen om de voorbeelden die we in het begin gaven:

  • Kentekenherkenning en automatisering:

    • SAP YL biedt de mogelijkheid om inkomende en uitgaande transporten automatisch te registreren en daarop vervolg acties te initiëren.

    • Daarnaast biedt het ook mogelijkheden voor integratie met IoT controle systemen en sensoren om bepaalde metingen te automatiseren (temperatuur, lengte, etc).

  • Gasten zelf in laten checken:

    • SAP YL biedt een zelf-check-in app aan zodat chauffeurs zelfstandig in kunnen checken en aan te geven waar ze naartoe moeten.

    • Tevens is het mogelijk om middels mobiele apparaten met hen te communiceren.

SAP YL biedt daarnaast nog vele mogelijkheden aan voor het automatiseren, het managen en monitoren van je yard, maar is het natuurlijk integratie met de verschillende SAP oplossingen.

McCoy heeft veel ervaring met het simplificeren en optimaliseren van supply chain processen voor verschillende industrieën. Wij hebben veel klanten geholpen om de gewenste kostenverlagingen te realiseren, en de efficiëntie en on-time-delivery te verhogen.

Benieuwd of SAP Yard Logistics jouw bedrijf verder kan helpen?

Wil je weten hoe McCoy je hierbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze Intelligent Logistics oplossingen.