Bij McCoy zijn we graag bezig met wat er gebeurt in de samenleving. Net als andere jaren organiseerden we in 2020 de "McCoy Cares actie". En daarmee hebben we weer heel wat mooie goede doelen mogen steunen.

Maatschappelijk een verschil maken: veel donaties voor mooie initiatieven

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog op de agenda bij McCoy. Als organisatie staan we namelijk ín de samenleving. Waar we kunnen, geven we graag terug. Eén van de manieren waarop we dat doen, is met de McCoy MVO Kerstbonus-actie. Elk jaar willen we onze McCoyans de mogelijkheid geven om hun kerstbonus om te laten zetten in een donatie voor een goed doel. Vervolgens verdubbelen wij dan het bedrag. Zo maken we ook maatschappelijk een verschil.

Voor Jeroen Seuntiëns is het thema “een betere toekomst” belangrijk. “Je denkt na over welke initiatieven, zowel lokaal als internationaal hierin een bijdrage leveren. Daarom valt mijn keuze dit jaar op de stichting Jukumu Letu. Ik kan de mensen achter de stichting goed. Ze bereiken geweldige resultaten met de ondersteuning van een kinderdagverblijf en basisschool in de sloppenwijken van Nairobi, Kenia. 

Voor McCoyan Nick Hurkmans is dit gevoel van sociale betrokkenheid binnen de organisatie belangrijk.  “Je doet iets extra’s voor de maatschappij. Je denkt actief na over wat je kan betekenen.” Buiten deze jaarlijks terugkerende goede doelen actie, is er volgens Nick ruimte voor zijn eigen initiatieven. “Als ik met een eigen idee zou komen om onze maatschappelijke impact te vergoten, dan zou dat toegejuicht worden.” In het kader van deze actie koos hij, net als vorig jaar, voor Stichting Vier Het Leven. Dat het een lokale stichting is, en dat het geld goed besteed wordt, telt mee. “Ik ken de bestuurders. Ik weet dat het in goede handen is.”

Ook veel andere McCoyans kozen er dit jaar weer voor om hun kerstbonus te laten verdubbelen en over te laten maken naar een zelfgekozen goed doel. Vorige maand doneerden we gezamenlijk een totaalbedrag van € 35 000,- aan een groot en gevarieerd aantal inspirerende en belangrijke goede doelen in de regio, én ver daarbuiten. Waar moet je dan aan denken? Er werd gekozen voor onder andere stichtingen en doelen als de Dierenbescherming, The Ocean Cleanup, het World Food Programme, Stichting Al-Ayn, en nog vele andere organisaties.

“Je ziet echt dat het concrete impact heeft. Dat is het mooie van wat we doen.”

Met name de maatschappelijke impact en het bereik van deze actie spreekt McCoyan Joury Jonkergouw aan. Joury koos, net als Nick, voor een goed doel in de regio. “Als je kijkt naar hoe McCoy dit doet, dan zie je dat je echt impact kan maken met een bedrag. Ik probeer elk jaar voor een lokaal goed doel te kiezen, en ik vind het mooi om te zien dat er concreet wordt geholpen.” Dit jaar koos Joury voor de Liedjesfabriek, een organisatie die zieke kinderen opzoekt in ziekenhuizen en liedjes met hen opneemt. “Je geeft deze kinderen dan echt een mooie en blijvende herinnering. Ik vind het belangrijk dat er maatschappelijke waarde zit in de bijdragen die we doen.”

Ook McCoyan Dieter Coppelmans sluit zich aan bij het belang van maatschappelijke impact. Hij koos er voor om dit jaar het doel A womans worth te steunen. Dit is een NGO dat zich richt op educatie voor vrouwen in Oeganda. In 2018 heeft hij het project bezocht en met eigen ogen gezien hoe dit programma helpt om vrouwen zelfstandig en onafhankelijk te maken door o.a. het starten van ondernemingen.’’

Dankzij onze McCoyans hebben we dit jaar weer een verschil kunnen maken. En daar willen we ze graag voor bedanken! Just make a difference. Daar staan we achter, óók op maatschappelijk gebied.