Tom van den Berg

Erik en Friends op de SAP TechEd 2019 in Barcelona

"SAP TechEd Barcelona" Voor wat staan deze acronymen eigenlijk? Wel SAP staat voor Systems Applications and Products, TechEd voor Technical Education en Barcelona voor de wereldstad bekend om zijn rijke cultuur, strand en tapa’s.

Hoe moet je je manager overtuigen om deel te nemen aan dit jaarlijks event voor Techies? Nu bij McCoy is dat niet moeilijk. McCoy staat voor vooruitstrevendheid, persoonlijke ontwikkeling en innovatie.

McCoy was erbij!

8 Mccoyans namen dit jaar deel aan TechEd in een mix van Business Intelligence en Technology consultants. Als één team zouden we deelnemen dus bestelden we gelijk een McCoy outfit zodat iedereen ons zou herkennen als Mccoyan. We vertrokken op maandag vanuit verschillende luchthavens met één doel, samen een 4 daagse upgrade van onze kennis in de laatste SAP technologiën.

Maandagavond aangekomen op luchthaven Barcelona Prat en vervolgens taxi en metro naar het hotel. We besloten om samen iets te gaan eten op Plaça d'Espanya, en bespraken ieders interesse in welke tracks hij het meest interessant vond. De meesten onder ons hadden reeds hun persoonlijke agenda opgesteld via de app.
Er is een uitgebreid aanbod aan lectures, demo sessions, hands-on workshops, meetup sessions, community talks, showcases , strategy talks , ... en dit in alle soorten tracks.

  • Applied Intelligence (AIN)

  • Digital Transformation and Cloud Application Architecture (CAA)

  • Explore the intelligent suite (IEN)

  • Next Generation Data Management and Data science (DAT)

  • Integration out of the Box (INT)

  • Security by default (SEC)

  • User experience (UX)

07:30 aan het ontbijt

Dinsdag, het aanbreken van de hoogmis. Na het ontbijt vertrekken we naar het congres op een 20 tal minuutjes lopen van het hotel. Het congres begint stipt om 9 uur met de SAP Executive Keynote van Juergen Mueller. In een notedop kan ik jullie vertellen "We will bring it all to the CLOUD".

Hierna vliegen de verschillende Mccoyans naar lectures, hands-on, road maps en andere sessies. Voor mezelf heb ik de tracks Applied Intelligence en Data management aangeduid voor vandaag. Rond 18 uur verzamelen alle McCoyans op de Show Floor en vertellen hun ervaringen aan elkaar. Sommigen razend enthousiast over wat ze gezien en geleerd hebben, andere iets minder omdat de infrastructuur tijdens de hands on session het niet deed. We gaan gewoontegetrouw weer iets eten op Plaça d'Espanya en spreken nog verdere details af voor de volgende dagen.

Dag 2

Woensdag, iedereen weet ondertussen waar hij of zij moet zijn en is gedreven en enthousiast om van deze dag het onderste uit de kan te halen, gewoontegetrouw is de middelste dag diegene met de meeste inhoud. Dit blijkt ook wanneer we elkaar tijdens de lunch opnieuw treffen. Afsluiten doen we met de ‘SAP Celebration Night’ aan het strand in Barcelona. Lang houden we het niet vol en rond 23 uur zijn we terug in het hotel.

Rebooted and ge-update

Donderdag, we besluiten zoveel mogelijk mee te pikken van deze laaste SAP Teched dag. In de loop van de dag wordt het op de show floors en hands on session al wat rustiger, zodat sommige sessies waarop moest worden gereserveerd er toch nog plaatsen zijn vrij gekomen, die worden handig ingepikt door Mccoyans. Rond 18 uur zit SAP TechEd 2019 erop. We nemen het laatste avondmaal en blikken moe maar tevreden terug op wat we gezien en geleerd hebben. We zijn helemaal rebooted and ge-update !

Benieuwd hoe je bijvoorbeeld bij een lage bezetting van een boeing 737 met hoge operationele kosten deze omzet naar bv een Fokker 100 en onmiddellijk de financiële resultaten ziet van deze switch kom dan naar onze SapTechEd takeaways op 30 oktober in het Novotel in Eindhoven en ontdek meer omtrent Business Intelligence, Planning, Predictive, Analytics designer, SAP Data Hub, Data warehouse cloud en Technology topics zoals API Management, Node.js, JavaScript, Cloud Application Development , SAP Cloud Platform Integration and many more.

Think SAP, Think McCoy.