NEWSFINANCE
Arthur Kreuk

Beeldmerk Finance is Raak

Waarom een beeldmerk?

Vorig jaar lanceerde wij ons Ebook Finance is Raak. Hierin beschrijven wij onze visie op de digitale transformatie binnen het vakgebied van Finance. Een logo is de volgende stap in het laden van ons gedachtegoed Finance is Raak. Het beeldmerk moet allereerst de speerpunten uitstralen en een gevoel van trots binnen het team te creëren. Om vervolgens tot herkenbaarheid te leiden binnen de SAP S/4HANA Finance-wereld.

Hoe is het beeldmerk tot stand gekomen?

Wij hebben contact gelegd met een talentvolle grafisch vormgever. Juliën Kreuk is onlangs genomineerd voor de Top 500 digital minds in The Netherlands. Tijdens een intake hebben wij gezamenlijk besproken wat het beeldmerk moet uitstralen. Vervolgens is Juliën gestart met de ontwikkeling van het logo. Tenslotte heeft hij in een pitch zijn argumenten toegelicht en het eindproduct het Finance is Raak logo onthuld.

Wat straalt het beeldmerk uit?

Finance is Raak representeert de perfecte balans tussen efficiëntie, compliance en inzicht. Door de Finance functie van rake feiten te voorzien, levert Finance toegevoegde waarde aan de Business. De tandwielen (linksboven en rechtsonder) staan voor efficiëntie, de perfecte uitlijning representeert compliance, het vergrootglas (linksonder) kenmerkt inzicht en de pijl in het dartbord (rechtsboven) is simpelweg RAAK.

McCoy is een More than IT-dienstverlener. De tandwielen staan dus ook synoniem voor IT. Daarnaast hebben ze het uiterlijk van legoblokjes, wat een link legt naar Best Practice scope items. Oftewel, het versimpelen en standaardiseren van systemen en processen voor de eindgebruiker. Let's make IT simpler, Simply McCoy!