NEWSSUPPLY CHAIN EXECUTION
Tertius Schijven

Heroes en McCoy ontwikkelen slimme WMS-toepassing: Intelligent Packing

Lead times en ratings onder druk

De online verkopen van je bedrijf gaan goed en dat merk je in het distributiecentrum. Je logistieke organisatie is de groeiende volumes nog wel de baas, maar je ontkomt in piekperiodes niet aan de inzet van extra personeel. Doordat de kennis en ervaring bij de nieuwe medewerkers meestal ontbreekt, zie je de lead times in deze periodes toenemen en komen ratings op online platforms (Amazon, eBay) bijgevolg onder druk te staan. 

Analyse van warehouse data en KPI’s leert dat de lead times vaak toenemen bij het inzetten van flexibel personeel in de complexere processtappen als verpakken/bundelen en Value Added Service (VAS). Aangezien extra medewerkers in piekperioden vrijwel niet zijn te voorkomen, ga je op zoek naar andere oplossingen.

Prototype: Intelligent Packing

Samen met Heroes heeft McCoy & Partners een slimme oplossing voor het bundelen van pakketten ontwikkeld. Door gebruikmaking van visualisatie en beeldherkenning, leidt deze Intelligent Packing oplossing de medewerker van begin tot einde door het bundel proces. De medewerker hoeft zich hierbij niet te bekommeren om administratieve systeem handelingen, want deze worden volledig geautomatiseerd in de achtergrond uitgevoerd.

De oplossing werkt als volgt:

Op de werktafel wordt per pakket geprojecteerd waar het moet komen te staan. Zodra de medewerker het eerste pakket correct heeft geplaatst, projecteert het systeem de positie van het volgende pakket. Als het ware wordt er een soort ‘Tetris’ gespeeld. Wanneer het systeem signaleert dat alle pakketten van dezelfde bundel correct zijn geplaatst, worden de pakketten automatisch administratief verpakt en wordt het verzendlabel geprint. De medewerker bundelt de pakketten fysiek, brengt het verzendlabel aan en kan direct verder met het bundelen van de volgende pakketten. 

Met Intelligent Packing worden inwerk- en doorlooptijden geminimaliseerd. Nieuwe medewerkers kunnen meteen aan de slag, waardoor je ook in drukke periodes je lead times onder controle houdt. 

Onze oplossingen gaan verder dan het inrichten van WMS-software alleen. Wil je meer weten over Intelligent Packing, of ons prototype live zien werken? Neem dan contact op met Tertius Schijven (06 30 13 03 81 tertius.schijven@mccoy-partners.com of Jan-Gert Bouma 06 11 04 37 92  jan-gert.bouma@mccoy-partners.com

Think logistics, Think McCoy