BLOGBUSINESS INTELLIGENCE
Joury Jonkergouw

Het belang van een BI Strategie

In het afgelopen decennium heeft de wereld van Business Intelligence (BI) en data een aanzienlijke transformatie ondergaan. Vroeger was één enkel hulpmiddel voldoende voor datawarehousing en rapportage (bijv. SAP BW). Tegenwoordig zien we een duidelijke verschuiving naar een architectuur met een combinatie van SAP en non-SAP producten. Hoe houd je dan controle over je data en BI landschap? Je leest het in dit blog.  

De verschuiving in BI-data-architectuur 

Deze snelle evolutie in het BI-landschap heeft geleid tot een situatie waarin bedrijven te maken hebben met een breed scala aan tools en technologieën. Deze best-of-breed benadering kan zeer krachtig zijn als deze goed wordt beheerd. Echter, zonder een goed gedefinieerde BI-datastrategie en een duidelijk begrip van hoe deze tools elkaar aanvullen, kunnen organisaties verstrikt raken in een web van systemen met overlappende functionaliteiten. Hierdoor ontstaat een wildgroei aan systemen. Dit maakt het beheer van de IT-infrastructuur onnodig complex.  

De noodzaak van een geïntegreerde BI-datastrategie 

Een robuuste BI-datastrategie is daarom cruciaal om deze uitdagingen aan te pakken. Door een duidelijke architectuur te definiëren op basis van de unieke eigenschappen van elk product, kunnen inefficiënties worden vermeden, kosten worden bespaard en processen worden verbeterd.  

Onze oplossing: De BI-datastrategie assessment 

Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen wat de huidige situatie is en waar kansen blijven liggen. Dat kan al met een 3-daagse onsite assessment. Daarin meten we de drie belangrijkste aspecten door.  

  • People (Organisatie) 

Cultuurprocessen en datavolwassenheid zijn een cruciaal beginpunt. Dit geeft inzicht in hoe goed de processen en emsnen zijn voorbereid op een data-gedreven aanpak.

2. Platforms (Technologielandschap) 
We identificeren verbeterpunten en analyseren de BI-systemen, technologieautorisaties en de positionering van de tools binnen de organisatie. Dit zorgt ervoor dat de technologie de strategische plannen optimaal ondersteunt.

3. Processes (Strategie) 
Ten slotte analyseren we de bestaande processen die de organisatiestrategieën ondersteunen. Dit domein helpt bij het ontwikkelen van een samenhangende strategie die zowel technologische als de strategische doelstellingen ondersteunt. 

Op basis van deze drie aspecten wordt een gedetailleerd adviesrapport geleverd. Dit rapport bevat een onder andere een technische roadmap en (non-)technische enablers, zoals kant-en-klare dashboards en trainingen. 

Met deze BI-datastrategie assessment helpen we organisaties bij het ontwikkelen van een duidelijke en effectieve BI-datastrategie die hun bedrijfsdoelen ondersteunt. Bovendien voegen we met onze ervaring snel waarde toe.  

Worstelt u met uw data?  

Het zou best eens aan dat overweldigende BI landschap kunnen liggen. Wil je een volledige analyse van jouw organisatie? Neem dan conttact op met Joury Jonkergouw +31 682622361 of op joury.jonkergouw@mccoy-partners.com voor meer informatie over het assessment.  

  

 

Ben jij al een Friend of McCoy?

Als innovatiepartner willen wij graag blijven inspireren. Daarom delen wij graag onze meest relevante content, evenementen, webinars en andere waardevolle updates met jou.