NEWSSAP S/4 HANA
Jan Laros

Implementatiepartner McCoy ontwikkelt snelle methode voor overstap naar nieuw SAP-systeem S/4HANA

Weinig bedrijven zitten te wachten op de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Organisaties die gebruik maken van SAP zullen daar voor 2025 toch aan moeten geloven. In die digitale transformatie - die bedrijven wel degelijk een voorsprong geeft op hun concurrentie – zijn veel SAP-gebruikende organisaties nog zoekende: hoe kunnen wij ons bestaande platform optimaal omvormen naar SAP S/4HANA? Er is een SAP-implementatiepartner die goede zaken doet: McCoy & Partners. De SAP-specialist ontwikkelde een unieke methode om een ERP-verhuizing simpel en eenvoudig te laten verlopen. De werkwijze heeft zelfs een trademark verkregen.  

 

Om bedrijven de 21ste eeuw in te trekken en te zorgen dat hun ERP-systemen nieuwe technologische ontwikkelingen aankunnen en kunnen integreren, ontwikkelde softwaregigant SAP het nieuwe S/4HANA-systeem. Schaalbaar, intelligent en sneller dan zijn voorganger: ECC 6.0. Ondanks de voordelen vrezen organisaties een slepend migratietraject. “Onterecht”, vindt Jan Laros, sales manager bij McCoy. “Een migratie naar een nieuw ERP-systeem kan namelijk simpeler en eenvoudiger dan je denkt. Zeker met onze methode.”  

 

Net als een verhuizing: waardevolle onderdelen hergebruiken 

McCoy ontwikkelde speciaal voor de S/4HANA-transitie een methode, gebaseerd op het verhuizingsprincipe en doopte de aanpak Smart Re-Use™. En, het doet precies wat de naam zegt. “Op een slimme manier de goede onderdelen van je huidige systeem hergebruiken bij de implementatie van het nieuwe systeem”, aldus Frank van Dooremolen, director bij McCoy. De consultants gaan daarbij uit van de huidige strategie en visie van een bedrijf. “Naast betere resultaten streven we ook naar een toekomstbestendig systeem. Dankzij onze methode krijg je daadwerkelijk een duurzaam systeem.” 

 

Eerste migratietrajecten zijn succesvol 

De eerste transitietrajecten van verschillende McCoy-klanten verlopen succesvol. “Die zijn blij met de de manier waarop de migratie verloopt, maar nog gelukkiger met de eerste resultaten. Dankzij S/4HANA zien ze die aanzienlijk verbeteren”, onderstreept Frank.  

 

Hoe de Smart Re-Use™ aanpak werkt 

“De werkwijze is vraaggestuurd”, vertelt Jan, “Zo bepalen we hoe we de migratie zo passend mogelijk kunnen insteken. We betrekken daarbij allerlei personen van zowel de IT- als de businesstak van een bedrijf. Dat resultaat – en onze eigen inzichten – bepaalt de specifieke aanpak die we gaan volgen. We luisteren dus niet alleen naar klanten. We doen er ook iets mee. Door goed te kijken naar bedrijfsspecifieke omstandigheden is de kans op succes zo goed als gegarandeerd.” 

 

Think S/4HANA, Think McCoy

 

Wilt u meer weten over de Smart Re-Use™ aanpak? 

We gaan graag met u in gesprek. Neem contact op met Jan Laros.