BLOG
Jazwin Mohammed

In 1 jaar van goed idee naar 40 video’s voor McCoy TV

McCoy TV begon met een pilotvideo in november 2020. Die werd 4.000 keer bekeken en een jaar later hadden we 40 McCoy video’s gemaakt. Het typeert hoe McCoy ondernemerschap stimuleert: als je een goed onderbouwd idee hebt, krijg je snel groen licht en pakken we door.

Ik zette McCoy TV op met mijn collega Mirhad. We zagen de geschreven blogs in grote aantallen voorbij komen en dachten: ‘dat kan interactiever’. Ik begon bekende Youtubers te volgen om de kunst af te kijken en kopieerde dat naar het SAP domein. Ons doel is dat uiteindelijk elke SAP professional die kennis zoekt, op zo’n oranje video van ons klikt.

Daarmee zijn we goed op weg. SAP Nederland heeft inmiddels een eigen Intelligent Channel gelanceerd en gebruikt daarvoor onze video’s. Ook zitten we regelmatig met het McCoy salesteam om tafel om te kijken hoe onze video’s hun werk versterken.

De funfactor is belangrijk voor het team waarmee we de video’s maken. We zijn allemaal consultant die volle bak projecten draaien en doen het scripten, filmen en editen erbij. Die tijd maken we, gewoon omdat we het leuk vinden. Leuke bijkomstigheid is dat ik veel collega’s leer kennen op een andere manier. En ik ben extreem goed op de hoogte van alle expertises en innovaties binnen McCoy.

 

We denken alweer verder: klantinterviews, hackatons, liv events en podcasts … Content is key, zeggen ze. Ons concept is nog lang niet uitontwikkeld.