BLOGSUPPLY CHAIN EXECUTIONSAP EXTENDED WAREHOUSE MANAGEMENT
Tertius Schijven

Intelligent migreren naar S/4 HANA? Begin met EWM!

Je bent met een groep een dagje uit in een pretpark en tegen 12 uur begint iedereen trek te krijgen. Aangezien je het nog wat vroeg vindt, besluiten jullie de keuze voor een restaurant nog even uit te stellen. 
Wanneer jullie om 13 uur eindelijk aan tafel willen, blijkt het inmiddels topdrukte bij de meest geschikte eetgelegenheid. Alleen bij de restaurants die minder geschikt zijn voor de situatie; à la carte (over-priced) of ‘het broodje ongezond’ (niet voedzaam), kan nog worden aangeschoven. Teleurgesteld sluiten jullie uiteindelijk aan in de rij voor de gezonde en betaalbare maaltijd en na een uur wachten heb je dan eindelijk je bestelling. 
 
Inmiddels zijn de mensen die wél op tijd waren, alweer vrolijk op pad en als eerste bij de attracties… jullie moeten na het eten ook hier helemaal achteraan aansluiten en hebben uiteindelijk een stuk minder uit de dag kunnen halen.

Sta vooraan in de rij 

Hoewel men zich bij menig bedrijf nog afvraagt hoe realistisch de 2027 deadline van SAP is ten aanzien van het stoppen van algemeen support van ECC, zitten andere bedrijven al volop in de onderzoeksfase en zijn de pioniers zelfs al live met S/4HANA. Dit zet aan tot denken… Wil je straks achter aansluiten bij de partner die je succesvol door dit cruciale traject kan leiden? 

Wij zien dat veel McCoy klanten en andere SAP gebruikers bezig zijn met het thema ‘the move to S/4HANA’ getuige ook ons drukbezochte Big Event juni 2019. 

Op welke manieren kunnen we migreren? Wat is hierbij de juiste aanpak? Wat zijn de risico’s? Hoe gaan andere SAP-gebruikers hier mee om? Waar vind ik de juiste expertise?

Migreren over de logistieke as 

Hoewel elke klantsituatie uniek is, zien wij bij McCoy vanuit een logistiek oogpunt mogelijkheden en wellicht zelfs voordelen om een S/4HANA migratie over de logistieke as uit te voeren. Je migreert dan initieel alleen de SAP WM oplossing naar SAP EWM op een S/4HANA platform. Een out-of-the-box oplossing.  

Omdat SAP-EWM als decentrale oplossing beschikbaar is, wordt de schaalbaarheid van S/4HANA transitie als geheel vergroot. Door eerst WM naar EWM op S/4HANA te migreren, ontstaat een decentrale omgeving waarbij het ECC-systeem nagenoeg ongewijzigd blijft. Dit verhoogt de beheersbaarheid en verlaagt de risico’s. Het warehouse focust zich op de nieuwe functionaliteiten, terwijl de rest van de business met de vertrouwde omgeving werkt. Bovendien doet de IT-organisatie veel S/4HANA kennis op die van grote waarde is voor het resterende transitie traject. 

Wij geloven in migratie over de logistieke as en ondersteunen deze route met onze out-of-the-box EWM-oplossing genaamd Intelligent Logistics. Wil je meer weten? Neem contact op met Tertius Schijven via 06-30130381 / tertius.schijven@mccoy-partners.com  

 Think Supply Chain, Think McCoy 

 

Overstappen naar S/4HANA? Hier moet je over nadenken

Heeft migreren naar SAP S/4HANA zin voor jouw bedrijf? Ontdek hoe onze klanten zich onderscheiden, download de S/4 succesverhalen.