Jan Laros

Maak een pitstop bij McCoy

Een week geleden las ik, Jan Laros, een column van Mathijs Bouman in het FD. Hij benadrukte hierin dat het acroniem van een van de overheidsmaatregelen exact benadrukt wat belangrijk is: NOW. De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Behoud van Werkgelegenheid (slim afgekort tot NOW) is wat het eerste woord zegt: tijdelijk.

Mathijs maakt ook de vergelijking met de Formule 1. Op het moment van een calamiteit wordt er door de wedstrijdleiding ingegrepen. Er wordt een Virtual Safety Car de baan opgestuurd en het gehele veld dient significant langzamer te rijden. Of je nu Ferrari bent of Williams, alle teams worden ermee geconfronteerd. Veel teams besluiten direct na het afkondigen van de Virtual Safety Car de pitstraat in te duiken. Het tijdverlies in seconden gemeten is vergelijkbaar met het tijdverlies dat bij een reguliere pitstop tijdens het racen op volle snelheid optreedt. Het verlies in absolute meters is echter significant minder, omdat alle concurrenten tenminste dertig procent langzamer rijden.

De vergelijking die Mathijs in zijn column maakt is die tussen de Formule 1 en de zakelijke markt. Wat als we de gevolgen van de Corona-crisis als een ‘virtual safety car-situatie’ zien? Kunnen bedrijven dan met dezelfde of lagere investering efficiënter bedrijfsoptimalisaties of zelfs -transformaties uitvoeren?

Bij McCoy denken we van wel en we zien bij onze klanten hier ook al voorbeelden van. Efficiënte projecten die nu minder pijn doen, maar ongelooflijk veel business waarde opleveren voor de korte én lange termijn. Diverse van onze klanten gaan aan de slag met de McCoy SMART Re-Use™ SAP S/4HANA Scan of voeren nu een assessment op hun SAP-beheer uit. Tijdens deze bijzondere periode hebben we dan ook speciale McCoy Packages gedefinieerd om onze klanten tijdens de virtual safety car zo snel mogelijk een pitstop te laten maken tegen een minimale investering. Voorbeelden hiervan zijn:

  • McCoy SMART Re-Use™ SAP S/4HANA Scan

  • McCoy SMART Data Quality Assessment & Cleanup

  • McCoy SMART User Experience 

  • McCoy SMART Sourcing

  • McCoy SMART Cloud Assessment

  • McCoy PAS (Project As a Service)*

Mathijs schreef het in zijn column: “Dit is niet het moment voor ondernemers om zich terug te trekken in een holletje en te hopen dat het voorbij gaat. Nee, er is actie nodig, want tijdens de crisis zijn de kosten om je bedrijf te vernieuwen en overhoop te halen veel lager dan in goede tijden. De recessie is hét moment om te investeren.”

Wil je meer weten over onze packages of verkennen wat we tijdens de virtual safety car kunnen doen? Bel me op +316 2319 5153 of stuur me een e-mail.

* McCoy PAS is het revolutionaire concept waarmee we de klant ontzorgen over de gehele looptijd van een project en het aansluitende beheer. Zonder enige investering vooraf. Binnenkort staan we hier uitgebreid bij stil in een nieuwe publicatie.