BLOGHR-XPERIENCE
Jens Snuverink

In gesprek met HRx-er Jens

Ontmoet Jens. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en positiviteit, motiveert hij al drie jaar onze McCoyans. Zijn organisatieskills zijn niet te missen en zijn verlangen naar sociaal contact is ongeëvenaard. Daarnaast zorgt hij met zijn kalme aard dat iedereen zich direct op zijn gemak voelt. Een unieke mix en een waardevolle toevoeging voor ons HRx-team. “Ik kijk ernaar uit om nieuwe avonturen aan te gaan en anderen te inspireren met mijn enthousiasme.”

Jens, hoe ben je terechtgekomen in het HRIT-werkveld?

“Ik heb een studie in communicatie afgerond. Tijdens deze studie was ik al geïnteresseerd in technologie en het bouwen van websites. Dat deed ik ook dikwijls voor familieleden. Alles rondom techniek en technologische vooruitgang, maar vooral de impact die het op mensen maakt, heeft mij altijd al geboeid. Na mijn studie ben ik gestart op de communicatieafdeling van FrieslandCampina en daarna bij de HR-afdeling als HR Project Officer. In deze rol dook ik voor het eerst in het HR-werkveld en stond ik midden in de organisatie. Een logische vervolgstap was dan ook de rol van interne projectleider voor de SAP SuccessFactors-implementatie bij hen. Hier kwamen HR en IT samen, een koppeling die perfect bij mijn interesses bleek aan te sluiten.

“In deze wereld is het goed om open te staan voor verandering, maar ook binnen HRx is dat zo. We werken elke dag met elkaar om de wereld van morgen weer een stukje beter te maken.”

Jens Snuverink

Wie ben jij als persoon?

“Om te beginnen ben ik iemand die graag onder de mensen is. Ik kom uit een groot gezin met drie zussen, dat vormt je wel als persoon. Daarnaast heb ik altijd veel aan (team)sport gedaan. Hier heb ik - ondanks een druk privéleven met drie kinderen - nog steeds een groot sociaal netwerk aan overgehouden. Maar mijn gezin is voor mij het belangrijkste. Ik haal enorm veel energie uit zaken organiseren, het starten van projecten en mensen enthousiast maken. Mijn collega’s waarderen mijn vrolijke noot zeker. Daarnaast ben ik niet zo makkelijk de kast op te krijgen, dat lukt zelfs mijn dochters niet.”

Wat is jouw visie op digitale HR-transformatie?

“Als organisatie heb je doelen en wil je ergens naartoe bewegen. Maar het belangrijkste daarbij zijn de mensen die de verandering teweeg moeten brengen. Technologie is daarbij doorslaggevend, maar die moet wel ondersteunend zijn aan de mensen en de HR-transformatie. Wat ik veel zie is dat de systeemoplossing als uitgangspunt gebruikt wordt. Maar dat is bijna nooit het doel en zou meer het middel moeten zijn voor de grotere HR-transformatie.”

Wat was je reden om bij McCoy te solliciteren?

“Dat had meerdere redenen. Destijds werkte ik bij een andere implementatiepartner, helaas miste ik daar de HR-kennis binnen het team. De focus lag sterk op de systeemoplossing, en dat paste niet bij mijn visie op digitale HR-transformaties. Toen kwam ik tijdens een SAP-training in contact met Amber (Business Unit Manager HRx). Ik voelde meteen dat McCoy als organisatie goed bij mij past. Dat zit hem onder andere in het type mensen en de HR-kennis binnen het team. Maar ook in de sterke visie, de cultuur en de waarden van McCoy. Er wordt gewerkt vanuit vertrouwen, samenwerking en ondernemerschap. En dat vind ik geweldig.”

Wat is jouw specialisme binnen het HRIT-werkveld?

“Ik probeer HR en IT altijd met elkaar te verbinden. Mijn focus ligt op talentprocessen, zoals performance management. Bij mijn eerste aanraking met HRIT kwam ik in een steile leercurve terecht. Ik heb toen veel geleerd over hoe een digitale HR-transformatie door een klant ervaren wordt. Die kennis en ervaring is vanuit mijn huidige consultancyrol heel bruikbaar. Ik ken de pijnpunten van klanten omdat ik zelf aan de andere kant heb gestaan. Destijds had ik niet in de gaten dat die ervaring zo waardevol was, maar dat springt er nu wel écht uit.”

Welke eigenschappen bezit jij of moet een toekomstige HRx'er beschikken om een echte HRx’er te zijn/worden?

“Een sterke HR-kennis is niet onbelangrijk. Maar het is belangrijker om affiniteit en feeling te hebben met de verschillende dynamieken binnen een organisatie. Op deze manier kom je beter tot de kern met klanten en kun je ze goed adviseren. In deze wereld is het van belang om open te staan voor verandering. Dat geldt zeker voor HRx. We werken elke dag met elkaar om de wereld van morgen weer een stukje beter te maken. Daarin nemen we soms een andere weg dan we in eerste instantie hebben uitgestippeld. Maar dat is niet erg. Samen dingen ondernemen, staat bij ons ook centraal. We investeren graag tijd in ons team.”