BLOGPROCUREMENT
Tom Imming

McCoy als topkeuze!

Het lijkt wel alsof er de afgelopen jaren een onuitputtelijke vraag is ontstaan naar SAP consultants. De keuze is reuze en een overstap naar een grote Amerikaanse firma is dus snel gemaakt, zou je zeggen. Zelf had ik niet de behoefte om de overstap te wagen; tot dat McCoy belde. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

De weg naar McCoy

Ik ben mijn loopbaan 3 jaar geleden gestart bij een grote speler in de IT-consultancy. Binnen de IT ben je het wel gewend om een aantal keer per week van die standaard geprepareerde recruiter-berichten te ontvangen op LinkedIn. Echter had ik nooit echt van de mogelijkheid gebruik gemaakt om in gesprek te gaan over een ‘nieuwe uitdaging’. Ik zat namelijk goed op mijn plek en het gras is immers niet altijd groener aan de overkant. Maar eenmaal benaderd door de huisrecruiter van McCoy was dat anders. Vanuit het allereerste bericht bleek al dat persoonlijke aandacht en menselijkheid binnen deze organisatie op plek 1 staat. Ook tijdens de gesprekken lag de focus, naast de inhoud, ook grotendeels op de culturele fit. En uiteindelijk kostte het eerlijk gezegd ook maar één telefoontje met de recruiter, en een gesprek met de collega’s uit de Business Unit om (voor mezelf) overtuigd te zijn dat ik de overstap zou maken.

Local for local

De overstap zelf ging vervolgens vrij vlot. Nog voordat ik begonnen was werd ik gebeld om te vragen of ik mijn interne CV alvast kon updaten omdat ik direct op een project zou kunnen beginnen. Toen ik tegen vrienden en familie vertelde dat ik bij McCoy & Partners zou gaan werken werd er wel eens aan mij gevraagd; “Eindhoven, is dat wel aan te rijden?” (Ik woon zelf in Noord-Holland). Maar gelukkig is de aard van het werk zo dat we –buiten het thuiswerken om door Corona– veel bij klanten op locatie zitten en je dus eigenlijk om de zoveel maanden aan een ander bureau zit. Ook hierbij merk ik dat er binnen McCoy altijd in samenspraak gekeken wordt of een bepaald project wel past binnen een gezonde werkbalans. En word je dus niet zonder enig weerwoord ergens neergezet om maar uren te kunnen schrijven.

Even tot hier

Na 6 maanden in dienst kijk ik al tevreden terug op de kansen die ik tot dusver gekregen heb. Het mooie aan McCoy is dat er niet voor elke activiteit een dedicated rol is binnen het bedrijf. Elke Business Unit is verantwoordelijk voor zijn eigen projecten, wat betekent dat de consultants ook betrokken worden bij activiteiten zoals pre-sales en offertetrajecten. Natuurlijk wordt dit geheel begeleid door een top salesafdeling, maar dit betekent dus dat ik en mijn collega’s niet standaard 40 uur per week bezig hoeven te zijn met implementaties maar dus ook de mogelijkheid hebben om onszelf op andere vlakken te ontwikkelen.

Simply McCoy

En natuurlijk ligt er bij McCoy niet alleen nadruk op het werk zelf. De talloze evenementen en uitjes waaraan ik in de eerste 6 maanden heb deelgenomen, zijn nauwelijks op twee handen te tellen. Een voorbeeld is het bedrijfsuitje van afgelopen oktober, waarbij er 8 zeilboten werden afgehuurd om te zien welke groep collega’s het snelste over de Oosterschelde kon racen. Er wordt werkelijk alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken, waardoor onze collega’s nooit meer weg willen bij McCoy. De pogingen van alle recruiters ten spijt! - Tom Imming