Jeroen Seuntiens

McCoy en QforIT bundelen krachten

“The Ultimate Integration”

Data, processen, mensen, apps. Het nastreven van een intelligente en integrale samenhang daartussen is in het huidige informatietijdperk geen overbodige luxe. Met de overname van integratiespecialist QforIT versterkt implementatiepartner en SAP-specialist McCoy hun positie als ‘one stop shop’ op het gebied van SAP-dienstverlening. De handtekeningen werden vorige week gezet. “Klaar voor de volgende stap. Integration-as-a-service heeft de toekomst.”

Buitenkans voor McCoy

Volgens McCoy medeoprichter Jeroen Seuntiëns was het bundelen van de krachten met QforT niets minder dan een buitenkans. “Met het verwelkomen van deze unieke partij kunnen wij onze dienstverlening aanzienlijk uitbreiden en versnellen. De expertises van QforIT hebben een bijzondere meerwaarde voor onze klanten en vullen ons portfolio perfect aan.”

“Om processen volledig te kunnen automatiseren, raak je automatisch functionele en technische integratiethema’s die vaak buiten de kern van SAP liggen. Ook dat ontsluiten we nu met deze samenwerking. Met deze uitbreiding van het portfolio wordt McCoy een partij die integratie echt als volwaardige, allround service aanbiedt.”

Vergelijkbare bedrijfscultuur

De oprichters van beide bedrijven kennen elkaar al meer dan twintig jaar. En er was altijd al sprake van een vergelijkbare bedrijfscultuur. Peter Dau en François Laans, oprichters van QforIT: “Er is een natuurlijke klik en een echte ‘cultuurfit’ tussen onze organisaties. McCoy’s expliciete ambitie om ook op de lange termijn een onafhankelijke en authentieke expertiseclub te blijven was voor QforIT een doorslaggevende factor in de keuze om zich bij ze aan te sluiten.”

McCoy blijft volledig zelfstandig en investeert ook in de toekomst doorlopend in het verbreden van de (SAP-)dienstverlening. In de tien jaar dat McCoy bestaat, is dit de eerste overname.  McCoy is met meer dan 200 werknemers de grootste onafhankelijke SAP-implementatiepartner en -dienstverlener in Nederland en bestaat nu tien jaar. McCoy opereert vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven en heeft vestigingen in Utrecht, Den Bosch en Manilla (Filipijnen). McCoy’s dienstverlening richt zich op de implementatie en integratie van SAP. McCoy biedt ondersteuning van A tot Z en zorgt er o.a. met behulp van een eigen filmstudio en videoproducties voor dat (SAP-)expertises en werkwijzen voor iedereen toegankelijk worden. Zo brengen ze de slogan “customer for life” dagelijks tot leven.