BLOGFINANCEBLACKLINE
Arthur Kreuk

McCoy is BlackLine Consulting Alliance Partner

Het stroomlijnen en automatiseren van de periodeafsluiting wordt steeds belangrijker. Verwerkingen volgen elkaar sneller op, de tijd die beschikbaar is om te sluiten wordt korter en er komt in minder tijd meer werk op je af. Veel organisaties worstelen hierdoor met de publicatie- en controledruk. Taken worden gehaast afgerond en soms worden cijfers manueel bewerkt, waardoor er ingeleverd wordt op transparantie, interne controle en slagkracht. Maar je behoefte is juist om je Finance processen écht onder controle te hebben, wat betekent dat je tijd vrijspeelt om strategischer te werken en zo tot die perfecte balans tussen compliance, efficiëntie en inzicht te komen.

 Bij McCoy vinden we: finance is raak. Transformeren naar een intelligente, end-to-end geïntegreerde financiële functie zorgt ervoor dat je direct waarde toevoegt. Om dit te faciliteren ontwikkelden wij onze speciale Smart Close-benadering.

Waarom naast SAP- ook BlackLine Solutions?

SAP vormt het fundament voor het vastleggen van de financiële gegevens. SAP AFC (Advanced Financial Close) levert een ‘guided close’ met een hoge automatiseringsgraad, gebruikersgemak en controle. Ook biedt het inzicht in de status en knelpunten tijdens de periode-einde. Het proces verder optimaliseren kan via een PDCA-cyclus (Plan, Do, Check & Act) gerealiseerd worden door te leren van ervaringen uit afgesloten perioden. Hiermee levert SAP een solide fundament om de periode-einde processen inzichtelijker en efficiënter te laten verlopen.

 BlackLine geeft het antwoord om verdere stappen te maken in de interne controle, zoals het balansdossier, de variantie-analysecontroles en het automatiseren van handmatige journaalposten. Het levert een SAP Solution Extension (een door SAP ondersteunde toevoeging aan het product-portfolio), welk geïntegreerd is in de SAP Product Roadmap.

Hieronder het verschil in een closing proces zonder- en met BlackLine solutions:

Wat betekent het partnership voor McCoy ?

Wij zijn verheugd om met BlackLine samen te werken. De solutions van BlackLine maken onze Smart Close-benadering - en daarmee een volledig geïntegreerde end-to-end financial close oplossing - compleet.

Wij kijken er reikhalzend naar uit om de perfecte balans tussen compliance, efficiëntie en inzicht bij uw organisatie te realiseren.

Meer weten?

Kijk dan eens op https://www.blackline.com/. Of neem simpelweg eens contact met ons op.