Amber Smeulders

McCoy Kids – Het ziekenhuis van de toekomst

Het idee ontstond al vrij snel nadat McCoy & Partners haar medewerkers had gevraagd om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Dat dit na het sluiten van de scholen om een hoog aanpassingsvermogen van ouders vroeg, ondervond ook Amber Smeulders. “Als fulltime werkende moeder, was ik ineens fulltime thuis, maar voor mijn kinderen niet vanzelfsprekend fulltime beschikbaar. De hele dag zat ik in calls, waarbij ik de ene keer wel gestoord kon worden en de andere keer niet. Vaak kwamen ze ook even kijken als er collega’s in beeld waren. Dat dit niet altijd kon, vroeg om veel begrip bij mijn kinderen.” En Smeulders was niet de enige. Frank van Dooremolen “Toen wij van diverse medewerkers hoorden dat het best een uitdaging was om het thuiswerken en het ouderschap te combineren, leek het ons mooi om deze kinderen iets meer inzicht te geven in de werkzaamheden van papa en mama. Daarnaast wilden we deze groep medewerkers graag verbinden en het gevoel geven dat ze er niet alleen voor stonden.” 

En zo ontstond het idee van de McCoy Kids. Gedurende vier weken vormden de McCoy Kids met ruim 30 kinderen een virtueel projectteam. Martijn de Coninck “We hebben ze geleerd hoe het is om virtueel samen te werken, te vergaderen, te stemmen over ideeën, virtueel te communiceren maar ook om met deadlines te werken. Op deze manier probeerden we ze meer inzicht te geven in de werkzaamheden van papa en mama nu ze volledig vanuit huis werken.”

Naomi Keuken (13) “Er heerst altijd zo’n leuke drukte als iemand iets zegt of gezegd heeft. Nu snappen we een beetje hoe papa werkt. Ook hoop ik dat er iets met onze ideeën wordt gedaan.”

Als projectonderwerp wilden de kinderen graag iets doen tegen Corona en bedachten ze als groep om het ziekenhuis van de toekomst te gaan ontwerpen. Het hele concept is uitgewerkt; van gebouw tot verpleging tot aan hoe de patiënten op een veilige manier behandeld kunnen worden. Een Corona-Proof ziekenhuis, waar Robots op zonne-energie nooit moe worden en de artsen kunnen aflossen. Maar ook een grapjes-robot om zowel patiënten als artsen een beetje op te vrolijken. En robots die aan de ouderen uitleggen hoe technologie werkt zodat ze onbeperkt kunnen face-timen met de kleinkinderen. Scans die meteen zien wat iemand heeft en een drone die daarvoor direct de juiste medicijnen komt brengen. En als die medicijnen niet helpen, een heksen drankje om hele zieke mensen beter te maken. Verplegers op raketschoenen zodat ze heel snel van patiënt naar patiënt kunnen gaan. En niet onbelangrijk, een robot die gezond eten voor kinderen heel lekker maakt. 

Guusje Mertens (9) “Ik hoop dat we alle zieke mensen in de toekomst met ons ziekenhuis beter kunnen helpen. Naast al het huiswerk van school was ik dus blij dat we mochten meedenken om iets tegen Corona te doen.”

Tom van den Berg speelde de rol van ziekenhuisdirecteur.  Van de Berg “Het was adembenemend om te zien met welke ideeën de kinderen kwamen. Maar ik was vooral verbaasd hoe de groep uiteenlopend van 5 tot 18 jaar in staat is geweest om in deze tijd met al hun creativiteit dit eindproduct hebben kunnen opleveren. Kippenvel. We mogen trots zijn op deze jonge generatie.”

Jesper van Bommel (11) “Ik vind het supertof dat ze bij het werk van papa iets voor ons hebben bedacht, want als we even niets te doen hebben in deze tijd, kunnen we even werken aan ons ziekenhuisproject. ”  

Want het eindproduct mag er wezen. Van het hele concept is door de kinderen een film gemaakt. Logo en titels zijn bedacht, passende muziek voor onder de film is eronder geplaatst en het idee is inmiddels door de kinderen zelf overhandigd aan Minister-President Rutte. We wensen het Ministerie van Volksgezondheid veel inspiratie maar ook vooral even een warm gevoel in deze zware tijden.

 

Bekijk hier de video voor het eindresultaat: Villa McCoy, het ziekenhuis van de toekomst:

‘Mooi-Marco Borsato’ is copyrighted property of its owner(s)