BLOGCHANGE MANAGEMENT
Kimberly van Ooijen en Robin Hazelaar

McCoy maakte dezelfde transitie door als veel van onze klanten

Met het ene been in IT, met de andere in de business. Zo zien wij ons werk als SAP change consultants. Succesvolle IT-transformaties draaien om het verbinden van mens, proces en platform. In die volgorde. Als twee vrouwen, eind twintig, nog met een volle haardos en een sterke focus op change waren we niet meteen ’de typische McCoyan’.

Robin: ‘’Toen ik bij McCoy begon was het idee dat ik snel mijn SAP Ariba certificaat moest halen. Zonder die kennis kon ik lastig meedraaien op een project. Wat bleek? De klant had vooral behoefte aan consultancy op communicatie, training en het change proces. Dat triggerde zowel mijzelf als mijn Business Unit (BU) om die component zwaarder aan te zetten.’’

Kimberly: ‘’Robin en ik kennen elkaar nog uit onze studietijd. Door mijn achtergrond in change management zag ze in mij de ideale ‘partner in crime’ om samen Simply Change vorm te geven. Met nul SAP kennis was dat even spannend. Maar ik geloof écht in de meerwaarde van change bij IT-projecten.’’

Dat we beiden uit een ondernemersfamilie komen, bleek pure winst. We weten wat het is om te bouwen en door te zetten. We hadden met deze nieuwe propositie wel iets te bewijzen, zowel bij de klant als intern. Collega’s waren niet gewend om change management zo’n prominente plek te geven. Maar de eerste klanten waar we Simply Change toepasten waren lyrisch over het resultaat.

Het is grappig om te zien hoe we zelf binnen McCoy ook een transitie doormaken naar ‘More Than IT’.  Mede daardoor zien steeds meer McCoyans de meerwaarde van Simply Change voor onze organisatie en onze klanten. ‘More Than IT’ is niet voor niets ons motto. Wij zijn trots op onze toevoeging aan die ‘more’.