Tom van den Berg

McCoy: More Than IT

Iedere drie jaar finetunen we bij McCoy onze strategie. Een drie jaars ambitie die verder reikt dan alleen getallen en percentages. Het gaat hierbij vooral om waar we kwalitatief naar streven als bedrijf. Dit uiteraard allemaal binnen onze brand promise 💯. Waarin we met de beste SAP-consultants altijd gaan voor een 100% score bij onze klanten: The Perfect Score!

We hebben ons voorgenomen om de nummer 1 SAP-dienstverlener van Nederland te worden. Deze ambitie hebben we al een heel eind kunnen realiseren. Als we zien hoe SAP zelf naar ons kijkt, hoe onze klanten ons inmiddels zijn gaan zien en hoe dat alles wordt vertaald naar een mooie commerciële pijplijn en deals, dan mag je zeggen dat we op de goede weg zijn.

Een strategie kun je op twee manieren tot stand laten komen. Je kunt met een aantal mensen bij elkaar gaan zitten en een ambitie formuleren, gebaseerd op eenieders ideeën en verlangens. We noemen dit ook wel inside out. Je kunt ook naar je klanten luisteren, en je (potentiële) medewerkers. Een outside in benadering dus. Wat die ons de laatste tijd zeggen is simpel. En past dus goed bij ons: Simply McCoy. De vraag is of wij een club zijn die een technisch kunstje komt doen in een tool waar wij alles van weten, of dat we de doelstellingen van de klant komen (helpen) realiseren. Gebruikmakend van datzelfde IT systeem.

Want wij zijn een IT bedrijf. En blijven dat ook. Wat we willen is meerwaarde leveren. Als het ware naast onze IT skills. Dat is ook wat onze klanten en collega’s aan ons vragen: More than IT. Omdat ze vertrouwen hebben in McCoy. Dat we de inhoudelijk beste mensen hebben op SAP gebied. Die verder kunnen en willen denken dan puur een technische oplossing voor een probleem. Die ook weleens Nee durven zeggen als ze van mening zijn dat een bepaalde aanpak niet gaat werken. Die geen ‘u vraagt wij draaien’ aanpak volgen. En die tenslotte trots zijn als ze de klant naar het volgende niveau kunnen brengen: More than IT.

Wat onze klanten zeggen over McCoy

Een tijdje geleden hebben we een podcast opgenomen bij SAP. Samen met Bart Oude Vrielink van onze klant IGM. Deze kun je hier beluisteren.

Het mooiste compliment dat Bart ons maakte is toch wel deze: McCoy zijn eigenlijk business consultants met heel veel verstand van SAP. Weer More than IT dus!

Het “More” gedeelte wordt heel breed geïnterpreteerd. Dat gaat niet alleen over business kennis. Dat gaat ook over Change management. Iets wat onze klanten steeds vaker aan ons vragen om ze bij te helpen. Of over Cloud oplossingen out-of-the-box. Dus met een fit-to-standard aanpak een SAP-systeem implementeren. Iets totaal anders dan in de voorbije jaren. Softskills zijn een belangrijk onderdeel van “More”; iets wat we bij McCoy al jaren zien. Naast het trainen op hardskills investeren we al jaren in onze softskills. En we krijgen hier zeer positieve berichten op terug!

Als McCoy zijn we een bedrijf waar een mix van expertise, eigenwijsheid en eigenzinnigheid onze uitstraling bepaalt. Dat is wat klanten in ons waarderen en waardoor kandidaten voor ons kiezen. We willen geen pure business consultancy club worden, maar wel die kant op bewegen. Richting high-end consultancy, weg van de prijsvechters. En daarbij elementen van change management, interim management en visie toevoegen aan wat we al doen. “More than IT” zit al in ons DNA. En mag nog veel meer toegepast worden dan we nu al doen!

Toekomstplannen

De komende drie jaar willen we ons als bedrijf dus verder ontwikkelen in de richting van ‘More than IT’. Dat houdt in dat per BU een invulling hiervan wordt gemaakt, die wordt doorvertaald in maatwerk op het gebied van training en positionering. We blijven dat unieke SAP bedrijf dat we al zijn, met een hopelijk nog grotere toegevoegde waarde voor onze klanten. En voor jullie allen is het een geweldige manier om je verder te kunnen ontwikkelen in je vak. Als je de inhoudelijke skills kunt combineren met ‘More’, dan weten we zeker dat je van onschatbare toegevoegde waarde bent. En dat is iets waar je altijd plezier van zult hebben.

We kijken er naar uit om deze reis met jullie te maken. Als altijd horen we graag jullie op- en aanmerkingen op dit plan. Doe dat in je BU, maar benader ook iemand van het sales team of MT. Want feedback is altijd welkom, we blijven een lerende organisatie!