Op The BIG Event van afgelopen vrijdag 9 juni hebben we onze nieuwe website gelanceerd. Deze website is niet alleen helemaal vernieuwd, maar ook volledig vraaggestuurd!

De look & feel van onze nieuwe website is in lijn met onze missie: Simpel.

Bij binnenkomst op onze site ziet de bezoeker onze twee hoofddimensies: Klanten en Medewerkers. Dit zijn tevens de twee hoofd navigatie elementen voor onze nieuwe site.

Klik op een van deze twee dimensies en je komt in het volgende scherm met 6 vragen. Dit zijn de 6 meestgestelde vragen die onze klanten en (potentiële) medewerkers ons stellen.

De ‘Hamburger” rechtsboven in het scherm toont alle andere belangrijke McCoy items zoals nieuws, blogs, evenementen en contact gegevens.

Mocht jouw vraag niet beantwoord zijn in een van de 6 blokken, biedt het Hamburger menu ook de mogelijkheid om rechtstreeks een vraag te stellen aan een van onze McCoy-collega’s. Alle vragen worden zo snel mogelijk beantwoord.

“De overgang van (zoveel mogelijk) informatie zenden naar vraaggestuurd is een belangrijke stap in webdesign” zegt Tom van den Berg, Marketing director bij McCoy. “In plaats van zo veel mogelijk informatie over zo veel mogelijke thema’s, beperken we ons tot die informatie waarvan we weten dat die veel gevraagd wordt en dus relevant is”.

We hopen dat je net zo enthousiast zult zijn over onze nieuwe website als wijzelf. En, als altijd, je feedback wordt zeer op prijs gesteld… We zien je graag op onze nieuwe site, we zijn er trots op!