BLOG
Martijn de Coninck

McCoy nog steeds een Great Place to Work

2022 was een bijzonder jaar voor ons: we hebben ons lustrumjaar mogen vieren met een fantastische reis naar Schotland, en we zijn voor de vierde keer op rij een ‘great place to work geworden. Ons geheim? Ondanks de groei, investeren we veel tijd in de teams maar ook in de samenwerkingen. Medewerkers zijn trots om deel uit te maken van het team en voelen zich gewaardeerd in het werk dat ze doen. Kan het nóg beter? Wij denken van wel. En daarom blijven we ons hiervoor inzetten.

Op weg naar het vijfde certificaat

In 2023 staat duurzaamheid hoog op onze agenda. Er zijn al veel goede en leuke projecten gaande, maar ze zijn nog niet zichtbaar voor iedereen. Nog even terug naar 2019. We schreven ons in als een ‘great place to work’, omdat het voor ons belangrijk is dat onze werknemers een fijne werkplek hebben. Dat zit diep in onze kernwaarde verankerd: we koesteren talent, op professioneel maar zeker ook op persoonlijk vlak. Wij stimuleren iedereen om regie over hun eigen carrièrepad te nemen. En om deze doelstellingen te blijven behouden, nemen wij deel aan Great Place To Work®. Wat speelt er bij onze collega’s? En waar hebben zij behoefte aan? Natuurlijk hebben we ook een-op-een-gesprekken, maar de enquête biedt meer inzicht. Daarmee kunnen we ons werkgeverschap veel analytischer benaderen en de resultaten afzetten ten opzichte van de voorgaande jaren. Elke Business Unit heeft een vertegenwoordiger – wij noemen ze ambassadeurs – en die maken de analyses voor hun eigen BU. Het managementteam doet een soortgelijke analyse, maar dan voor de gehele organisatie. Deze analyses leggen we naast elkaar neer en we halen de grootste topics eruit.

“Ik vind het geweldig dat we na 10 jaar nog steeds de unieke cultuur van dit bedrijf kunnen vasthouden.”

Ook dit jaar weer een hoge score

We hebben de resultaten pas sinds kort, dus we zitten nog midden in de analyse-fase. Wat ons opviel was dat de respons enorm hoog was, maar liefst 96%. Bijna het hele bedrijf heeft de enquête dus ingevuld. Dat toont betrokkenheid. Ook scoren we enorm hoog op de vlakken geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, en kameraadschap. Bij al deze statements hebben we een score van 94% tot 97%. We kunnen niet anders zeggen dan dat we hier enorm trots op zijn. Op onze teams en alle collega’s – want zij maken dit natuurlijk mogelijk.

“Talent gaat boven structuur. We doen het samen én voor elkaar, vandaar dat de employee owned company ook heel goed past bij McCoy.”

Meer belangstelling voor MVO

We scoren iets lager op het statement: “De wijze waarop wij een bijdrage leveren aan de maatschappij geeft mij een goed gevoel”. De score hier is 67%. Hier zien wij ruimte voor groei: allereerst door te communiceren wat we al doen. We hebben al een goede samenwerking met JINC, zij dragen bij aan gelijke kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt. Een mooi doel, en een samenwerking waar we trots op zijn.

Vitaliteit wordt naast duurzaamheid ook een belangrijk thema binnen McCoy. Want een vitale werknemer is een productieve werknemer. Er vallen natuurlijk meerdere aspecten binnen vitaliteit: mentale gezondheid, gezonde voeding en fysieke gezondheid. We snijden al deze thema’s aan door te kijken naar een betere balans tussen werk en privé. Wat kunnen wij doen om de balans beter te handhaven en de werkdruk te verlagen?

Onder fysieke gezondheid valt ook een goede werkplek. En we zagen dat veel mensen vragen hebben over hun thuiswerkplek. Hoe die goed in te stellen? Is er budget voor een extra scherm, een verstelbaar bureau of een nieuwe bureaustoel? We hebben een Build-Your-Own-Workplace-regeling, maar kennelijk zijn daar nog veel vragen over. Allemaal zaken waar we samen naar gaan kijken. Op ons kantoor in Eindhoven merken we dat er nog verbetering kunnen plaatsvinden, dit gaan we komend jaar ook oplossen door te verhuizen naar een ander kantoor.

Genoeg uitdagingen

Kortom: we hebben veel (spannende) plannen en grote stappen die we dit jaar gaan maken. “McCoy is een mooi bedrijf waar je naar eigen wens op verschillende niveau's uitgedaagd kan worden. En als je dan even iets te veel uitgedaagd bent staat er altijd wel iemand klaar om je weer even op gang te helpen.” Ook in 2023 gaan we samen de uitdaging aan om ook voor de vijfde keer op rij een ‘great place to work’ te zijn.

Meer weten over werken bij McCoy? Kijk dan op onze werken-bij-pagina.