BLOG
Remi van Buul

Nieuwe naam, dezelfde missie: Young Talent Program wordt McTalent

Een inhoudelijk sterk programma, waar ze écht om jou geven? Een jaar geleden startten wij met een missie: het talent van morgen samenbrengen met de behoefte van de bedrijven van vandaag. Missie geslaagd vinden wij, want met het Young Talent Program hebben we niet alleen de band met onze klant versterkt, maar ook meer kansen ontdekt voor jonge talenten. En dat vraagt om een tweede ronde.

De foundation-periode

Zes veelbelovende talenten stortten zich samen met ons in het Young Talent Program-avontuur. Een steile leercurve, voor zowel ons als ook de talenten. In slechts drie maanden hebben we hen alle ins en outs van SAP laten zien. In deze foundation-periode hebben we de young professionals een goede basis gegeven om als consultant aan de slag te gaan. En natuurlijk hebben we hen ook een stukje van het McCoy-DNA meegegeven. Dat het is gelukt, hebben we met name te danken aan onze Business Units, die zich volop hebben ingezet om de (consultancy) skills van de groep naar een zodanig niveau te brengen, dat ASML hen direct kan (en wil!) inzetten. Aan het eind van het traject is er per individu gekeken welk functieprofiel het beste aansloot op het talent. En dat heeft goed gewerkt. De ASML’ers in spe zijn alweer zes maanden aan het werk en hebben het erg naar hun zin in hun nieuwe rol. Ook ASML is tevreden en het ziet ernaar uit dat de talenten daar een mooie toekomst te wachten staat.

Een groot succes

Een betere band met onze klant en een groep enthousiaste young professionals. Wat wil je nog meer? Juist. Een nóg beter programma en nóg meer talenten helpen met een fijne start op de arbeidsmarkt. Daarom hebben we besloten om Remi van Buul als Teamlead aan te stellen en het programma naar een hoger niveau te tillen. Het programma wordt uitgebreid en gaat verder onder de naam: McTalent. De inhoud blijft hetzelfde, maar we hebben wel een nieuw logo en binnenkort ook een nieuwe website. Daarnaast wordt de zichtbaarheid vergroot bij de hogescholen en universiteiten, en is het traineeship open voor alle klanten die toptalent willen aantrekken. We streven naar twee groepen per jaar: een groep start in maart en de andere in oktober.

Een nieuwe lichting

Wij zijn er klaar voor. De nieuwe groep enthousiaste young professionals heeft hun krabbel al gezet. En er komen er nog een aantal bij. We hebben ontzettend veel zin en vertrouwen in deze energieke groep, waarmee we in oktober starten. We kijken uit om samen met hen nieuwe successen te behalen en onze huidige (en nieuwe) klanten, te helpen met nieuwe perspectieven om hun bedrijf verder te ontwikkelen.

Benieuwd naar wat McTalent voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Remi van Buul of Martijn Veth.